Σάββατο, 16 Δεκεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
19 °C 7 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
19 °C 11 kmh
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Η Καθημερινή]: Σε επιφυλακή οι νησιώτες σε Λέσβο και Χίο
[Η Καθημερινή]: Σε επιφυλακή οι νησιώτες σε Λέσβο και Χίο

[Η Καθημερινή]: Σε επιφυλακή οι νησιώτες σε Λέσβο και Χίο

Πολεμικό κλίμα στα νησιά έχει προκαλέσει η απόφαση του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής να προχωρήσει άμεσα και με κάθε τρόπο στην αναβάθμιση/επέκταση των hotspots (Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης ή ΚΥΤ) σε Λέσβο και Χίο. Ηδη, η πτώση της θερμοκρασίας έχει προκαλέσει περισσότερα προβλήματα στα ΚΥΤ, όπου παραμένουν εγκλωβισμένοι χιλιάδες άνθρωποι σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες. Κλιμάκιο των «Γιατρών Χωρίς Σύνορα» (ΓΧΣ) από την προηγούμενη εβδομάδα βρίσκεται έξω από τη Μόρια στη Λέσβο προκειμένου να βοηθήσει τον πληθυσμό σε συνεργασία με το ΚΕΕΛΠΝΟ.

«Κινητή μονάδα για παιδιά κάτω των 16 ετών και εγκύους βρίσκεται έξω από τη Μόρια (όπου παραμένουν περίπου 7.000 πρόσφυγες και μετανάστες), καθώς το κρύο και οι συνθήκες διαβίωσης συνιστούν απειλή για την υγεία τους» αναφέρουν με ανάρτησή τους στο Facebook, ζητώντας την άμεση μετακίνηση των ανθρώπων στην ενδοχώρα. Οι ΓΧΣ πραγματοποίησαν διανομή κουβερτών, στρωμάτων και ειδών πρώτης ανάγκης για την αντιμετώπιση της κατάστασης «που βρίσκεται στο όριο της ανθρωπιστικής κρίσης» όπως τονίζουν.

Την ίδια στιγμή, το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής σχεδιάζει την άμεση μεταφορά ακόμα 65 οικίσκων στη Μόρια προκειμένου να αυξηθεί η χωρητικότητα της εγκατάστασης και να στεγαστούν σε καλύτερες συνθήκες όσοι παραμένουν σε καλοκαιρινές σκηνές.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!