Παρασκευή, 24 Νοεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 4 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
12 °C 2 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Η Καθημερινή]: «Nαι» επί της αρχής από Ν.Δ. για μέρισμα
[Η Καθημερινή]: «Nαι» επί της αρχής από Ν.Δ. για μέρισμα

[Η Καθημερινή]: «Nαι» επί της αρχής από Ν.Δ. για μέρισμα

ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ – ΑΠΟΣΤΟΛΗ. Διπλό μήνυμα προς τους δανειστές, ότι η χώρα δεν αντέχει άλλη λιτότητα ούτε άλλη υπερφορολόγηση –συνειδητή επιλογή της κυβέρνησης την οποία δέχθηκαν ασμένως οι δανειστές– και ότι η πολιτική αλλαγή θα έρθει με μια δύναμη που θα έχει την «ιδιοκτησία μιας νέας πολιτικής ατζέντας», απηύθυνε χθες το βράδυ ενώπιον της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο Στρασβούργο ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Την ίδια ώρα, η Ν.Δ. λέει «ναι» επί της αρχής στο κοινωνικό μέρισμα, ενώ ανώτατες πηγές της σημείωναν ότι δείχνει το «άγχος» της κυβέρνησης, ενδεχομένως και επειδή το 2018 μπορεί να αποδειχθεί εκλογικό έτος.

Μάλιστα, χθες το βράδυ μιλώντας σε δημοσιογράφους στο Στρασβούργο, ο κ. Μητσοτάκης σχολίασε ειρωνικά το τηλεγράφημα του ΑΠΕ που περιέγραφε τις εκδηλώσεις… λατρείας προς τον πρωθυπουργό στη Θράκη λέγοντας ότι «προφανώς κι εμένα βγαίνοντας έξω από το Κοινοβούλιο θα με περιμένουν με λουλούδια. Μετά τα fake news, έχουμε και τα fake events».

Το «ναι» επί της αρχής στο μέρισμα, πάντως, δεν είναι σε καμία περίπτωση λευκή επιταγή προς την κυβέρνηση. Η Ν.Δ. επαναφέρει τη συζήτηση επί της ουσίας, διαχωρίζοντας ανάμεσα στο μέρισμα που είναι κατά βάση 720 εκατομμύρια ευρώ και στο υπόλοιπο ποσό που αφορά υποχρεώσεις από οφειλές του Δημοσίου, όπως η καταβολή συντάξεων και ποσό που η κυβέρνηση προορίζει για τη ΔΕΗ. Υπό αυτό το πρίσμα, πηγές της Πειραιώς έλεγαν ότι η Ν.Δ. θα ψηφίσει ό,τι ανακουφίζει τους πολίτες (δηλαδή τα 720 εκατομμύρια), ωστόσο, αναμένει την τελική μορφή του νομοθετήματος για να τοποθετηθεί (αφήνοντας να εννοηθεί ότι εάν το μέρισμα κατέβει σε ένα άρθρο, τότε οι συνθήκες αλλάζουν).

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!