Τετάρτη, 19 Ιουνίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Καθημερινή]: Επί θύραις οι πρώτες κατασχέσεις στη Folli Follie
[Η Καθημερινή]: Επί θύραις οι πρώτες κατασχέσεις στη Folli Follie

[Η Καθημερινή]: Επί θύραις οι πρώτες κατασχέσεις στη Folli Follie

Σε πλήρη εξέλιξη αλλά με ρυθμούς αργής κίνησης συνεχίζεται η κατάρρευση της Folli Follie, με τη ρευστότητά της να έχει πρακτικά εξαντληθεί και τις πρώτες κατασχέσεις επί θύραις. Απουσία δικαστικής απόφασης που να επικυρώνει σχέδιο εξυγίανσης, το οποίο ακόμα δεν έχει συμφωνηθεί με τους πιστωτές, είναι προφανές πως μπορούν όλοι οι μέτοχοι να κινηθούν αναλόγως, εάν προλάβουν.

Την Παρασκευή πραγματοποιήθηκαν οι πρώτες επιδόσεις, και θα ακολουθήσουν και άλλες τη Δευτέρα, σε τράπεζες αλλά και άλλους φορείς και οντότητες που κατέχουν στοιχεία του ενεργητικού της Folli Follie, της απόφασης συντηρητικής κατάσχεσης που δημοσιεύθηκε στις 22 Απριλίου έπειτα από προσφυγή μικρομετόχων της. Αφορά διαδικασία κατάσχεσης εις χείρας τρίτων κατά της εταιρείας που επιδόθηκε σε τράπεζες, ορκωτό ελεγκτή και ασφαλιστική εταιρεία που καλύπτει τον τελευταίο. Δεσμεύτηκαν έτσι οι σχετικοί λογαριασμοί και άλλες απαιτήσεις της FF και σε περίπου 8 εργάσιμες θα γνωστοποιηθεί στους δικαιούχους κατά πόσον υπάρχουν ή όχι χρήματα σε αυτούς ή άλλες ληξιπρόθεσμες απαιτήσεις της εταιρείας που θα παρακρατηθούν για λογαριασμό των εναγόντων.

Πρόκειται γα την εξέλιξη της υπόθεση της επί της αιτήσεως συντηρητικής κατασχέσεως που κατατέθηκε στα τέλη του 2018 εκ μέρους 56 μελών της Ενώσεως Ελλήνων Επενδυτών, μετόχων – επενδυτών σε χρηματοπιστωτικά μέσα και παράγωγα προϊόντα της Folli Follie. Ερχεται μετά τη δημοσίευση της απόφασης 2419/2019 του Πρωτοδικείου Αθηνών με την οποία διατάσσεται η συντηρητική κατάσχεση κάθε κινητής και ακίνητης περιουσίας της FF, της οικογένειας Κουτσολιούτσου και του ορκωτού ελεγκτή της για ποσό 1,8 εκατ. ευρώ, καθώς έγιναν δεκτά τα ασφαλιστικά μέτρα αυτών των 56 επενδυτών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!