Πέμπτη, 19 Οκτωβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
27 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
25 °C 3 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Καθημερινή]: Επενδυτικά σχέδια 3,7 δισ. ευρώ στηρίζει το σχέδιο Γιούνκερ
[Η Καθημερινή]: Επενδυτικά σχέδια 3,7 δισ. ευρώ στηρίζει το σχέδιο Γιούνκερ

[Η Καθημερινή]: Επενδυτικά σχέδια 3,7 δισ. ευρώ στηρίζει το σχέδιο Γιούνκερ

Χρηματοδότηση 1,2 δισ. ευρώ αντιπροσωπεύουν μέχρι σήμερα οι δραστηριότητες που εγκρίθηκαν για την Ελλάδα στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Ταμείου Στρατηγικών Επενδύσεων/ΕΤΣΕ, το λεγόμενο «σχέδιο Γιούνκερ». Η εν λόγω χρηματοδότηση αναμένεται να οδηγήσει σε επενδύσεις ύψους σχεδόν 3,7 δισ. ευρώ.

Μεταξύ των έργων που εγκρίθηκαν είναι οκτώ έργα υποδομών και καινοτομίας, η χρηματοδότηση των οποίων από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ)ανέρχεται σε 979 εκατ. ευρώ. Η εν λόγω χρηματοδότηση αναμένεται να οδηγήσει σε επενδύσεις 2,3 δισ. ευρώ. Στο πλαίσιο του ΕΤΣΕ, το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων ενέκρινε 9 συμφωνίες με ενδιάμεσους χρηματοδότες (τράπεζες, ταμεία κ.λπ.).

Η συνολική χρηματοδότηση ανέρχεται σε 260 εκατ. ευρώ και αναμένεται να οδηγήσει σε επενδύσεις 1,4 δισ. ευρώ. Περισσότερες από 8.000 μικρότερες ή νεοσύστατες επιχειρήσεις θα επωφεληθούν από αυτήν τη στήριξη.

Συνολικά το επενδυτικό σχέδιο για την Ευρώπη πρόκειται να κινητοποιήσει 236,1 δισ. ευρώ σε επενδύσεις. Μετά τη μηνιαία συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ), οι δράσεις που εγκρίθηκαν στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Ταμείου Στρατηγικών Επενδύσεων και προέρχονται και από τα 28 κράτη-μέλη αντιπροσωπεύουν σήμερα συνολική χρηματοδότηση ύψους 46,5 δισ. ευρώ.

Η ΕΤΕπ έχει εγκρίνει 312 δράσεις που υποστηρίχθηκαν από το ΕΤΣΕ, λαμβάνοντας χρηματοδότηση ύψους 36,1 δισ. ευρώ.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!