Δευτέρα, 23 Ιουλίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Καθημερινή]: Επενδυτές για Folli Follie αναζητεί η Rothschild
[Η Καθημερινή]: Επενδυτές για Folli Follie αναζητεί η Rothschild

[Η Καθημερινή]: Επενδυτές για Folli Follie αναζητεί η Rothschild

Επενδυτικά κεφάλαια για τη χρηματοδότηση της Folli Follie, είτε μέσω αναχρηματοδότησης υφιστάμενων ομολογιών είτε μέσω άλλου μοντέλου, φέρεται να αναζητεί στις διεθνείς αγορές η επενδυτική τράπεζα Rothschild. Η Rothschild προσελήφθη από την ελληνική εισηγμένη με επίσημη αποστολή την αναδιάρθρωση των δραστηριοτήτων του ομίλου, γεγονός που υποδηλώνει και έμμεση παραδοχή της ύπαρξης σοβαρών προβλημάτων στη δομή, τη λειτουργία και τη χρηματοοικονομική και εμπορική του θέση στην εγχώρια αλλά και τις διεθνείς αγορές.

Ομως αξιόπιστες πηγές με τις οποίες επικοινώνησε η «Κ» αναφέρουν πως η Rothschild έχει αναλάβει και τον ρόλο της αναζήτησης επενδυτών.

Ειδικότερα φέρεται να αναζητεί κεφάλαια που υπό όρους θα μπορούσαν να αναχρηματοδοτήσουν υφιστάμενες ομολογιακές υποχρεώσεις του ομίλου, καθώς ορισμένες από τις συμβάσεις των ομολογιακών δανείων δίδουν το δικαίωμα στους ομολογιούχους να αξιώσουν άμεση πρόωρη αποπληρωμή των απαιτήσεών τους εις ολόκληρον σε περίπτωση που ανακύψουν προβλήματα όπως αυτά που αντιμετωπίζει σήμερα η Folli Follie.

Ομως η αναζήτηση της Rothschild ασφαλώς και δεν εξαντλείται σε αυτό το θέμα, καθώς εκτιμάται πως η συνολική αναδιοργάνωση και η προσπάθεια ανάταξης του ομίλου θα απαιτήσουν νέα κεφάλαια.

Παράλληλα, η Alvarez & Marsal εκτιμάται πως εντός των επόμενων εβδομάδων και πάντως εντός του καλοκαιριού θα έχει ολοκληρώσει τον εξονυχιστικό επιτόπιο οικονομικό και νομικό έλεγχο σε όλα τα γραφεία και τις εγκαταστάσεις της Folli Follie στην Ελλάδα, το εξωτερικό και κυρίως στην Ασία, όπου και εντοπίζεται κατά πληροφορίες το μεγαλύτερο πρόβλημα στα δηλωθέντα ταμειακά διαθέσιμα, εμπορικό δίκτυο και κύκλο εργασιών και κερδοφορία του ομίλου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!