Τρίτη, 20 Μαρτίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
16 °C 6 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
13 °C 3 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Καθημερινή]: Οι επενδυτές ανησυχούν λόγω ιταλικών εκλογών
[Η Καθημερινή]: Οι επενδυτές ανησυχούν  λόγω ιταλικών εκλογών

[Η Καθημερινή]: Οι επενδυτές ανησυχούν λόγω ιταλικών εκλογών

Το κόστος δανεισμού για το ιταλικό Δημόσιο σημείωσε τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία άνοδο από τις αρχές του έτους, λόγω της νευρικότητας που επικρατεί για το αποτέλεσμα των εθνικών εκλογών στις 4 Μαρτίου, ιδιαίτερα μετά τα προχθεσινά σχόλια του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ. Την Πέμπτη, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής είπε σε εκδήλωση του Κέντρου Ευρωπαϊκών Πολιτικών Σπουδών πως η Ε.Ε πρέπει να είναι έτοιμη για το «χειρότερο σενάριο» στην Ιταλία, μιλώντας για πιθανές διακυμάνσεις των αγορών μετά τις εκλογές. Μέσα σε μία μέρα, η διαφορά αποδόσεων μεταξύ του 10ετούς γερμανικού και του ιταλικού ομολόγου διευρύνθηκε από τις 134 στις 138 μονάδες βάσης, αντανακλώντας την άμεση σχεδόν επίδραση των σχολίων Γιούνκερ στις αγορές. Αμεση, όμως, ήταν και η αντίδραση του υπηρεσιακού πρωθυπουργού της Ιταλίας Πάολο Τζεντιλόνι, ο οποίος προσπάθησε να κατευνάσει τις ανησυχίες των επενδυτών για επιδείνωση της οικονομίας, αν μετά τις εκλογές δεν προκύψει σταθερή κυβέρνηση.

Αναφερόμενος στον κ. Γιούνκερ, ο κ. Τζεντιλόνι είπε στο πλαίσιο τηλεοπτικής εκπομπής ότι «τον διαβεβαιώνω πως σε κάθε περίπτωση θα υπάρξει συνέχεια στο κράτος». «Αυτές οι εκλογές δεν αποτελούν άλμα στο κενό», προσέθεσε ο κ. Τζεντιλόνι, τονίζοντας ότι είναι πολύ σημαντικό να μη χαθούν όσα έχει επιτύχει μέχρι σήμερα η ιταλική οικονομία.

Μέχρι και πριν από μία εβδομάδα τα πράγματα ήταν ήρεμα στις αγορές δημόσιου χρέους της Ιταλίας, παρά τον προβληματισμό που επικρατεί για το αποτέλεσμα των εκλογών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!