Τετάρτη, 23 Μαΐου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Καθημερινή]: Επενδύσεις 61 εκατ. από την Αθηναϊκή Ζυθοποιία
[Η Καθημερινή]: Επενδύσεις 61 εκατ. από την Αθηναϊκή Ζυθοποιία

[Η Καθημερινή]: Επενδύσεις 61 εκατ. από την Αθηναϊκή Ζυθοποιία

Με προαναγγελία νέων επενδύσεων και μετά το 2019, αλλά και με σαφείς αιχμές κατά ανταγωνιστών της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας, έκανε χθες την πρώτη του εμφάνιση σε συνέντευξη Τύπου ο νέος διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Αλέξανδρος Δανιηλίδης. Αφορμή στάθηκε η συμπλήρωση 10 ετών από την έναρξη του προγράμματος συμβολαιακής καλλιέργειας κριθαριού, πρόγραμμα το οποίο επιτρέπει στην εταιρεία να χρησιμοποιεί ελληνικό κριθάρι για το σύνολο της μπίρας που παράγει στην Ελλάδα.

Το επενδυτικό πρόγραμμα της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας για την τριετία 2017-2019 ανέρχεται σε 61 εκατ. ευρώ και έρχεται να προστεθεί στα 142 εκατ. ευρώ επενδύσεων που πραγματοποίησε η επιχείρηση την περίοδο 2009-2017.

Σύμφωνα με τον κ. Δανιηλίδη, η εταιρεία βρίσκεται στην τελική φάση εκπόνησης του επιχειρηματικού της προγράμματος για την τριετία 2019-2021. Στα σχέδια της εταιρείας περιλαμβάνεται και η ενίσχυση των εξαγωγών, οι οποίες σήμερα αντιστοιχούν σε ποσοστό λίγο πάνω από το 10% του συνολικού τζίρου της. Η διοίκηση αυτή τη στιγμή αξιολογεί σε ποιες αγορές μπορεί να αναπτυχθεί περαιτέρω, συμπεριλαμβανομένης και της αμερικανικής.

«Η Αθηναϊκή Ζυθοποιία είναι και θα παραμείνει εδώ με τον τρόπο που πρέπει. Κάνοντας επενδύσεις παρά τις απώλειες που έχει υποστεί από την οικονομική κρίση», τόνισε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Επενδύουμε στην Ελλάδα και χτίζουμε ένα καλύτερο μέλλον. Η χώρα πέρασε πολλά. Εχουμε ευθύνη να κάνουμε κάτι για να πάμε πιο μπροστά».

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!