Τρίτη, 6 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Καθημερινή]: Επέλεξε εταιρείες security η Fraport για τα 14 αεροδρόμια
[Η Καθημερινή]: Επέλεξε εταιρείες security η Fraport για τα 14 αεροδρόμια

[Η Καθημερινή]: Επέλεξε εταιρείες security η Fraport για τα 14 αεροδρόμια

Στις εν Ελλάδι θυγατρικές δύο πολυεθνικών ομίλων περνάει το έργο της ασφάλειας και της φύλαξης των 14 περιφερειακών αεροδρομίων έπειτα από σχετικό διαγωνισμό που διενήργησε η παραχωρησιούχος Fraport Greece. Η επιλογή τους έγινε μεταξύ πολλών υποψηφίων και πρόκειται, κατά πληροφορίες, για μια αμερικανική και μια γαλλική επιχείρηση που θα αναλάβουν από επτά αεροδρόμια η καθεμιά.

Το έργο τους δεν υποκαθιστά βέβαια αυτό των ελληνικών σωμάτων ασφαλείας, αλλά αφορά αυτό που είναι προορισμένο για αδειοδοτημένους και πιστοποιημένους ιδιωτικούς οργανισμούς ασφαλείας.

Παράλληλα η Fraport Greece έχει σε εξέλιξη διαγωνισμό για τη διαχείριση των εγκαταστάσεων (facility management) των περιφερειακών αεροδρομίων. Και αυτός έχει σπάσει σε δύο ομάδες των επτά αεροδρομίων και η σχετική προθεσμία γα την υποβολή προσφορών εκπνέει στα τέλη της επόμενης εβδομάδας. Ενδιαφέρον αναμένεται να εκδηλώσουν τόσο ξένοι όσο και ελληνικοί όμιλοι διαχείρισης εγκαταστάσεων, καθώς τα 14 υπό παραχώρηση αεροδρόμια αποτελούν αυτή τη στιγμή «το ιερό δισκοπότηρο» της συγκεκριμένης αγοράς, το μεγαλύτερο δηλαδή έργο του κλάδου στην Ελλάδα, πιθανότητα δε και για τα επόμενα πολλά έτη. Οι σχετικές πληροφορίες αναφέρουν πως οι συμβάσεις θα είναι ετήσιες με δυνατότητα ανανέωσης για δύο ακόμα χρόνια με παρατάσεις ανά έτος.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!