Δευτέρα, 23 Ιουλίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Καθημερινή]: Επέλεξαν να πληρώσουν τον ΕΦΚΑ μέσω συμψηφισμού εισφορών
[Η Καθημερινή]: Επέλεξαν να πληρώσουν τον ΕΦΚΑ μέσω συμψηφισμού εισφορών

[Η Καθημερινή]: Επέλεξαν να πληρώσουν τον ΕΦΚΑ μέσω συμψηφισμού εισφορών

Να συμψηφίσουν το πιστωτικό τους υπόλοιπο με τις εισφορές των επόμενων μηνών επέλεξαν σχεδόν οι μισοί από τους 305.000 μη μισθωτούς ασφαλισμένους στον ΕΦΚΑ, που βρέθηκαν να έχουν πληρώσει για το 2017 υψηλότερες εισφορές από αυτές που αντιστοιχούσαν στο εισόδημά τους.

Ο συμψηφισμός των εισφορών ολοκληρώθηκε τον προηγούμενο μήνα, ενώ την περασμένη Παρασκευή έληξε και η παράταση που έδωσε ο ΕΦΚΑ, προκειμένου οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλουν ηλεκτρονική αίτηση για την τύχη του ποσού που πρέπει να τους επιστραφεί.

Βάσει των στοιχείων που προκύπτουν από την ολοκλήρωση του συμψηφισμού εισφορών έτους 2017 για τους 1,155 εκατ. μη μισθωτούς που δεν έχουν παράλληλη απασχόληση, 330.000 είναι αυτοί που δικαιούνταν επιστροφή χρημάτων. Οι περίπου 25.000 είχαν πιστωτικό υπόλοιπο κάτω των 50 ευρώ. Το ποσό αυτό δεν επιστράφηκε. Εμεινε στους λογαριασμούς τους και χρησιμοποιήθηκε για την εξόφληση των τρεχουσών εισφορών Απριλίου.

Σύμφωνα, δε, με ασφαλείς πληροφορίες, περίπου το 50% των ασφαλισμένων ελεύθερων επαγγελματιών, αυτοαπασχολούμενων και αγροτών που βρέθηκαν με πιστωτικό υπόλοιπο από την καταβολή των εισφορών του 2017 επέλεξε να υποβάλει ηλεκτρονική αίτηση στον ΕΦΚΑ. Ετσι, το ποσό παρέμεινε στον λογαριασμό τους και, βάσει της σχετικής εγκυκλίου, συμψηφίζεται με τις εισφορές του επόμενου μήνα, ή και περισσότερων μηνών αν είναι αρκετά υψηλό. Στην πράξη, όσοι υπέβαλαν την ηλεκτρονική αίτηση του συμψηφισμού εξόφλησαν με χρήση του πιστωτικού υπολοίπου του 2017 μέρος ή το σύνολο της τρέχουσας εισφοράς Απριλίου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!