Πέμπτη, 18 Οκτωβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
19 °C 5 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
20 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Καθημερινή]: Επανεκκίνηση στην αξιοποίηση της Αφάντου μετά 2,5 χρόνια
[Η Καθημερινή]: Επανεκκίνηση στην αξιοποίηση της Αφάντου μετά 2,5 χρόνια

[Η Καθημερινή]: Επανεκκίνηση στην αξιοποίηση της Αφάντου μετά 2,5 χρόνια

Εκκινεί εκ νέου την αξιοποίηση του ακινήτου στην Αφάντου της Ρόδου το υπουργείο Πολιτισμού. Αφού το υπουργείο «πάγωσε» την επένδυση για 2,5 χρόνια, τελικά πριν από λίγες ημέρες έδωσε το πράσινο φως για τη συνέχιση της διαδικασίας αξιοποίησης του ακινήτου. Οι εκατοντάδες τομές που έγιναν στο έδαφος του ακινήτου προς τουριστική αξιοποίηση δεν έδειξαν κανένα σοβαρό αρχαιολογικό εύρημα. Ετσι στις αρχές του μήνα το υπουργείο Πολιτισμού εξέδωσε ανακοίνωση ότι οι όποιες εργασίες ανάπτυξης του ακινήτου μπορούν να ξεκινήσουν.

Το ΤΑΙΠΕΔ, μόλις έλαβε το πράσινο φως από το υπουργείο Πολιτισμού, επανεκκίνησε τη διαδικασία. Στο πλαίσιο αυτό δημοσιοποίησε την πράξη αποχαρακτηρισμού του ακινήτου ως δασικής έκτασης, ενώ αναμένεται να προχωρήσει και στην οριστική χάραξη του αιγιαλού και της παράκτιας ζώνης. Αφού ολοκληρωθούν τα δύο παραπάνω, το σχέδιο σύμβασης αξιοποίησης του ακινήτου θα προωθηθεί για έγκριση από το Ελεγκτικό Συνέδριο.

Παράγοντες κοντά στη διαδικασία αναφέρουν ότι όλα τα παραπάνω θα απαιτήσουν μερικούς μήνες πριν μπουν οι μπουλντόζες στον χώρο. Εκτιμούσαν δε ότι πριν από την ερχόμενη άνοιξη δεν αναμένεται να μεταβούν στο ακίνητο οι μηχανικοί και τα μηχανήματα των εργολάβων που θα επιλέξουν οι προτιμητέοι επενδυτές για την ανάπτυξη της επένδυσης. Αλλωστε, μόνον η πράξη του χαρακτηρισμού της έκτασης ως μη δασικής για την έγκρισή της θα απαιτήσει τουλάχιστον δύο μήνες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!