Δευτέρα, 24 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Καθημερινή]: Εως τα τέλη του 2016 ο διαγωνισμός για την πώληση δύο θυγατρικών της ΕΒΖ
[Η Καθημερινή]: Εως τα τέλη του 2016 ο διαγωνισμός για την πώληση δύο θυγατρικών της ΕΒΖ

[Η Καθημερινή]: Εως τα τέλη του 2016 ο διαγωνισμός για την πώληση δύο θυγατρικών της ΕΒΖ

Μέχρι το τέλος του 2016 θα πρέπει να προκηρυχθεί ο διεθνής διαγωνισμός της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης για την πώληση των δύο θυγατρικών ζαχαρουργείων στη Σερβία.
Η διοίκηση δεν έχει μέχρι σήμερα προσδιορίσει τον χρόνο προκήρυξης του διαγωνισμού, ωστόσο όπως προβλέπει το σχέδιο διάσωσης της εταιρείας που εκπονήθηκε από τη πιστώτρια τράπεζα (Πειραιώς) και ενεκρίθη τον φετινό Αύγουστο από τη συνέλευση των μετόχων θα πρέπει να μεταβιβαστεί το 100% των θυγατρικών ζαχαρουργείων Crvenka και Sajkaska έναντι συνολικού τιμήματος 25 εκατ. ευρώ. Πάντως, η διοίκηση με επικεφαλής τον κ. Xρήστο Ρώσσιο προσπαθεί και φαίνεται να εφαρμόζει με ακρίβεια και συνέπεια το σχέδιο της πιστώτριας τράπεζας για τη διάσωση και ανάπτυξη της εταιρείας.
Η εκτίμηση της διοίκησης για το 2017 είναι ότι αναμένεται να σπαρθούν περισσότερα από 100.000 στρέμματα με τεύτλα, έναντι των 57.000 στρεμμάτων φέτος, λόγω και της αύξησης της συνδεδεμένης ενίσχυσης που ανακοίνωσε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στα 70 ευρώ/στρέμμα, έναντι των 52 ευρώ/στρέμμα που είναι σήμερα. Ως αποτέλεσμα αυτής της εξέλιξης, ενώ φέτος θα προσληφθεί, μέσω ΑΣΕΠ, εποχικό προσωπικό 800 ατόμων, το 2017 συνεπεία της αύξησης των καλλιεργούμενων εκτάσεων, της επέκτασης των δραστηριοτήτων της βιομηχανίας, αλλά και της επαναλειτουργίας του εργοστασίου στις Σέρρες, ο αριθμός αυτός θα ξεπεράσει τους 1.500.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!