Πέμπτη, 20 Σεπτεμβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Η Καθημερινή]: Εως και 15 έτη για την απόδοση ευθυνών στο Μάτι
[Η Καθημερινή]: Εως και 15 έτη για την απόδοση ευθυνών στο Μάτι

[Η Καθημερινή]: Εως και 15 έτη για την απόδοση ευθυνών στο Μάτι

Μια «μάχη» δίχως ορατό τέλος, σε ανακριτικά γραφεία και δικαστικές αίθουσες, με στόχο την απόδοση ποινικών αλλά και αστικών ευθυνών για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι, αναμένεται να σηματοδοτήσει η ολοκλήρωση της εισαγγελικής έρευνας που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, η έρευνα εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί στις αρχές Σεπτεμβρίου με την απαγγελία κατηγοριών, είτε προσωποποιημένων είτε κατά παντός υπευθύνου. Η άσκηση της ποινικής δίωξης θα σημάνει την έναρξη της κύριας ανάκρισης, κατά την οποία σε περίπτωση δίωξης in rem θα πρέπει να προσωποποιηθούν οι κατηγορίες. Οι κατηγορούμενοι θα απολογηθούν, το Συμβούλιο θα αποφανθεί για την παραπομπή ή μη της υπόθεσης σε δίκη και μετά θα ξεκινήσει η «μάχη» στις δικαστικές αίθουσες. Ταυτόχρονα, θα «τρέχουν» παράλληλες υποθέσεις, υποτμήματα της κύριας, και μέχρι να τελεσιδικήσουν όλες δεν αποκλείεται να περάσουν και δεκαπέντε χρόνια, σίγουρα περισσότερα μέχρι να καταβληθούν οι όποιες αποζημιώσεις.

Ούτως ή άλλως, το δικαστικό σύστημα στην Ελλάδα είναι εξαιρετικά αργό, πόσο μάλλον για καταστροφή τέτοιου μεγέθους με τόσους εμπλεκομένους στη διαδικασία αντιμετώπισης των πυρκαγιών αλλά και εκατοντάδες θύματα, αφού δεν είναι μόνο οι νεκροί και οι οικογένειές τους· είναι και άνθρωποι που τραυματίστηκαν, άνθρωποι που έχασαν τα σπίτια τους και τις περιουσίες τους. Σε αντίστοιχες καταστροφές, όπως ήταν οι πυρκαγιές στην Ηλεία και ο σεισμός που κατέστρεψε τη «Ρικομέξ», κάποιες παρεμπίπτουσες υποθέσεις δεν έχουν ακόμα τελεσιδικήσει.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!