Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Η Καθημερινή]: Εντονος ο προβληματισμός στην Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ
[Η Καθημερινή]: Εντονος ο προβληματισμός στην Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ

[Η Καθημερινή]: Εντονος ο προβληματισμός στην Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ

Με βηματισμό σε τεντωμένο σχοινί μοιάζει αυτά τα κρίσιμα για τη δεύτερη αξιολόγηση 24ωρα η νομοθετική εργασία στη Βουλή, με την κυβερνώσα πλειοψηφία να μεταδίδει εικόνα νευρικότητας: χθες αργά το απόγευμα ολοκληρώθηκε στην Ολομέλεια η διαδικασία ψήφισης του δεύτερου σχεδίου νόμου με «προαπαιτούμενα». Αφορούσε τη θεσμοθέτηση ενός «νέου θεσμικού πλαισίου για την άσκηση οικονομικής δραστηριότητας».

Μία ημέρα νωρίτερα, ψηφίστηκε το νομοσχέδιο με διατάξεις για την «απλοποίηση των διαδικασιών σύστασης επιχειρήσεων και άρση κανονιστικών εμποδίων στον ανταγωνισμό». Αμφότερα του υπουργείου Οικονομίας εισήχθησαν με επείγουσες και κατεπείγουσες διαδικασίες και χαρακτηρίστηκαν από ένταση, την οποία πυροδότησαν κυβερνητικοί χειρισμοί.

Χθες, αφορμή δόθηκε από το γεγονός ότι η ηγεσία του υπουργείου Οικονομίας θέλησε να περάσει πολυσέλιδη τροπολογία που κατέθεσε προς έγκριση όταν είχε πλέον ολοκληρωθεί η πολύωρη συνεδρίαση. Οπως ήταν φυσικό, η αντιπολίτευση αντέδρασε εντονότατα, εξαναγκάζοντας τον αναπληρωτή υπουργό Αλ. Χαρίτση να την αποσύρει, ανακοινώνοντας πως θα την επανακαταθέσει σήμερα, στο πλαίσιο συζήτησης νομοθετήματος του υπουργείου Δικαιοσύνης. Σημειώνεται πως η εν λόγω τροπολογία αφορούσε, μεταξύ άλλων, μία σειρά από ζητήματα χρηματοδοτήσεων έργων του ΕΣΠΑ και του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων. Μία ημέρα νωρίτερα, στο έτερο νομοσχέδιο η εμπλοκή αφορούσε το γεγονός ότι απουσίαζαν από την αίθουσα της συνεδρίασης πολλοί βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – γεγονός το οποίο μπορούσε να οδηγήσει σε ματαίωση της συζήτησης αφού οι της αντιπολίτευσης παρόντες αποτελούσαν πλειοψηφία στην αίθουσα.

Η άτυπου χαρακτήρα «αποχή» των βουλευτών της συγκυβέρνησης έγινε σε άλλο επίπεδο αισθητή και χθες στην Ολομέλεια: δεν ήταν περισσότεροι από πέντε οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που θέλησαν να υποστηρίξουν με ομιλίες τους το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!