Τετάρτη, 27 Μαρτίου 2019
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
0 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
0 °C 0 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Η Καθημερινή]: Ενταση για τις προσλήψεις του ΥΠΕΣ
[Η Καθημερινή]: Ενταση για τις προσλήψεις του ΥΠΕΣ

[Η Καθημερινή]: Ενταση για τις προσλήψεις του ΥΠΕΣ

«Εμφύλιος» με σημείο αιχμής τις εξαιρέσεις από την αναστολή των προσλήψεων κατά την προεκλογική περίοδο που περιλαμβάνονται στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών ξέσπασε κατά τη χθεσινή συνεδρίαση της ΚΕΔΕ.

Αιτία, το γεγονός ότι τόσο κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου στη Βουλή όσο και κατά τη συνεδρίαση της ΚΕΔΕ, ο β΄ αντιπρόεδρος της ένωσης Δημήτρης Καραγιάννης (σ.σ. ο οποίος σημειωτέον θα κατέλθει ως υποψήφιος βουλευτής με τη Ν.Δ.) υποστήριξε ότι δεν πρέπει να γίνονται προσλήψεις κατά την προεκλογική περίοδο, εξαιρώντας πάντως τους επιτυχόντες της 3Κ/2018.

Τον κ. Καραγιάννη «άδειασαν» ο πρόεδρος της ένωσης Γιώργος Πατούλης και ο α΄ αντιπρόεδρός της Δημήτρης Καφαντάρης. «Θέλουμε να έρθουν οι εργαζόμενοι στους δήμους ακόμα και αν είναι ανήμερα τις εκλογές», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Πατούλης, ο οποίος νωρίτερα επιτέθηκε στην κεντρική κυβέρνηση και ιδιαίτερα στον πρώην υπουργό Εσωτερικών Πάνο Σκουρλέτη, επισημαίνοντας ότι «η κυβέρνηση κάνει ό,τι τη συμφέρει κομματικά και όχι ό,τι συμφέρει τις τοπικές κοινωνίες. Δεν πρέπει να δώσουμε τη δυνατότητα σε κανέναν να πει ότι είμαστε εναντίον των εργαζομένων». Στην κατεύθυνση αυτή, μάλιστα, εκδόθηκε και ανακοίνωση της ΚΕΔΕ, που με ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ της ζητεί την ολοκλήρωση των διαγωνιστικών διαδικασιών και την κάλυψη των εποχικών αναγκών των δήμων ακόμη και εν μέσω προεκλογικής περιόδου.

Η παρέμβαση του κ. Πατούλη οδήγησε τον κ. Καραγιάννη να «αμβλύνει» τελικώς τη θέση του σημειώνοντας ότι είναι υπέρ της 3Κ και των προσλήψεων εποχικού προσωπικού.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!