Πέμπτη, 20 Σεπτεμβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Καθημερινή]: Εννέα προγράμματα απασχόλησης βγάζει από το συρτάρι το υπ. Εργασίας
[Η Καθημερινή]: Εννέα προγράμματα απασχόλησης  βγάζει από το συρτάρι το υπ. Εργασίας

[Η Καθημερινή]: Εννέα προγράμματα απασχόλησης βγάζει από το συρτάρι το υπ. Εργασίας

Εννέα νέα προγράμματα για την απασχόληση 56.300 ανέργων αναμένεται να ενεργοποιήσει μέχρι το τέλος του 2018 το υπουργείο Εργασίας, καθώς διαπιστώνεται αξιοσημείωτη στασιμότητα στον ρυθμό ανάσχεσης της ανεργίας. Κάτι που καταγράφεται και στην τριμηνιαία έκθεση του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής, όπου επισημαίνεται πως, παρότι οι οικονομικές συνθήκες παραμένουν ευνοϊκές το δεύτερο τρίμηνο του 2018, η εικόνα της ανεργίας –που δεν μειώθηκε– είναι «λιγότερο ευνοϊκή». Στο… συρτάρι του υπουργείου Εργασίας παραμένουν εννέα προγράμματα σχεδιασμένα για την καταπολέμηση συγκεκριμένων φαινομένων, όπως, για παράδειγμα, το brain drain, αλλά και προσαρμοσμένα στις ιδιαίτερες ανάγκες κάθε γεωγραφικής περιφέρειας, τα οποία αναμένεται να ενεργοποιηθούν τους επόμενους μήνες, με στόχο, έως το τέλος του έτους, το ποσοστό ανεργίας να «σπάσει» το φράγμα του 20%. Αναλυτικά, τα προγράμματα που έχουν σχεδιαστεί σε συνεργασία με τον ΟΑΕΔ αφορούν:

1. Παρέμβαση ένταξης στην αγορά εργασίας 10.000 ανέργων ηλικίας 29-64 ετών, σε δυναμικούς κλάδους της οικονομίας, με έμφαση στον αγροτοδιατροφικό, στον τεχνολογικό, καθώς και στους κλάδους πληροφορικής και επικοινωνιών. Περιλαμβάνει θεωρητική κατάρτιση 120 ωρών, συμβουλευτική υποστήριξη, πιστοποίηση και πρακτική άσκηση σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα, η οποία δεν θα υπερβαίνει τους πέντε μήνες.

2. Κατάρτιση και πιστοποίηση 10.000 ανέργων ηλικίας 29-64 ετών σε κλάδους που παρουσιάζουν προοπτικές ανάπτυξης. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει θεωρητική κατάρτιση 120 ωρών, συμβουλευτική υποστήριξη, πιστοποίηση και πρακτική άσκηση σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα, η οποία δεν θα υπερβαίνει τους 5 μήνες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!