Σάββατο, 25 Μαΐου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Καθημερινή]: Ενισχύσεις 60 εκατ. για εμπόριο, εστίαση και εκπαίδευση
[Η Καθημερινή]: Ενισχύσεις 60 εκατ. για εμπόριο, εστίαση και εκπαίδευση

[Η Καθημερινή]: Ενισχύσεις 60 εκατ. για εμπόριο, εστίαση και εκπαίδευση

Από το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης έχει ανακοινωθεί πρόσκληση για υποβολή προτάσεων στη δράση «Εργαλειοθήκη Επιχειρηματικότητας: Εμπόριο – Εστίαση – Εκπαίδευση», η οποία υλοποιείται στο πλαίσιο του Ε.Π. Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία 2014-2020, με εφαρμογή στο σύνολο των περιφερειών της χώρας.

Λόγω του μεγάλου ενδιαφέροντος που παρουσιάζει το πρόγραμμα και της επικείμενης λήξης προθεσμίας υποβολής προτάσεων, σήμερα, θα υπενθυμίσουμε τα βασικά του στοιχεία.

Η δράση συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) της Ευρωπαϊκής Ενωσης και από εθνικούς πόρους με το συνολικό ποσό των 60.000.000 ευρώ και κατανέμεται εξίσου στις επιχειρήσεις των τριών κλάδων, δηλ. 20.000.000 ευρώ σε κάθε έναv από τους: λιανικό εμπόριο (για τους επιλέξιμους ΚΑΔ που ανήκουν στις κατηγορίες 45 και 47), εστίαση (για τους επιλέξιμους ΚΑΔ που ανήκουν στην κατηγορία 56) και εκπαίδευση – κοινωνική μέριμνα, χωρίς παροχή καταλύματος (για τους επιλέξιμους ΚΑΔ που ανήκουν στις κατηγορίες 85 και 88).

Στόχος της δράσης. Οπως αναφέρεται στη δημοσιευμένη πρόσκληση, η δράση στοχεύει στην ενίσχυση υφιστάμενων μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στο λιανικό εμπόριο, στην παροχή υπηρεσιών ιδιωτικής εκπαίδευσης, στην παροχή υπηρεσιών παιδικού και βρεφονηπιακού σταθμού και λοιπών υπηρεσιών ημερήσιας φροντίδας, προκειμένου να αναβαθμίσουν το επίπεδο επιχειρησιακής οργάνωσης και λειτουργίας τους στους τομείς: α) κατανάλωση ενέργειας, β) χρήση ΤΠΕ, γ) υγιεινή και ασφάλεια, δ) εφοδιαστική αλυσίδα, ε) πιστοποίηση συστημάτων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!