Κυριακή, 25 Μαρτίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
11 °C 2 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
9 °C 3 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Καθημερινή]: Ενισχύσεις 200 εκατ. για ακόμη δύο καθεστώτα του αναπτυξιακού
[Η Καθημερινή]: Ενισχύσεις 200 εκατ. για ακόμη δύο καθεστώτα του αναπτυξιακού

[Η Καθημερινή]: Ενισχύσεις 200 εκατ. για ακόμη δύο καθεστώτα του αναπτυξιακού

Ενισχύσεις 200 εκατ. ευρώ για το 2018 προβλέπουν δύο καθεστώτα του αναπτυξιακού νόμου, «Συνέργειες και Δικτυώσεις» και «Ενισχύσεις καινοτομικού χαρακτήρα για μικρομεσαίες επιχειρήσεις». Πρόκειται, ωστόσο, για δύο καθεστώτα που δύο χρόνια μετά την ψήφιση του αναπτυξιακού νόμου δεν έχουν προκηρυχθεί ακόμη και τα σχέδια των απαιτούμενων υπουργικών αποφάσεων τέθηκαν χθες από το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης σε δημόσια διαβούλευση. Η διαδικασία αυτή μάλιστα θα διαρκέσει έως τις 26 Μαρτίου, κάτι που σημαίνει ότι δεν αναμένεται η προκήρυξή τους και η έναρξη υποβολής αιτήσεων από τις ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις πριν από τον Απρίλιο.

Σύμφωνα με το προτεινόμενο σχέδιο υπουργικής απόφασης για το καθεστώς «Ενισχύσεις καινοτομικού χαρακτήρα για τις ΜμΕ» προβλέπεται προϋπολογισμός για το τρέχον έτος 100 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 70 εκατ. ευρώ αφορούν ενίσχυση με τη μορφή επιχορήγησης, επιδότησης χρηματοδοτικής μίσθωσης και επιδότησης κόστους δημιουργούμενης απασχόλησης, ενώ τα υπόλοιπα 30 εκατ. ευρώ θα είναι με τη μορφή φοροαπαλλαγής.

Στο εν λόγω καθεστώς εντάσσονται επενδυτικά σχέδια που αφορούν την ανάπτυξη τεχνολογίας ή/και τη διά της τεχνολογικής ανάπτυξης παροχή υπηρεσιών, παραγωγή καινοτόμων προϊόντων ή την εισαγωγή διαδικαστικών ή οργανωτικών καινοτομιών. Τα επενδυτικά σχέδια πρέπει:

α) να αξιοποιούν αποτελέσματα έρευνας και ανάπτυξης και η επένδυση συνίσταται στην εμπορική εκμετάλλευση του παραχθέντος ερευνητικού αποτελέσματος, είτε
β) να επιδιώκουν τον τεχνολογικό εκσυγχρονισμό τους με τη χρήση διαδικαστικών και οργανωτικών καινοτομιών, είτε
γ) να αποσκοπούν στην εφαρμοσμένη χρήση της γνώσης για τη δημιουργία νέων ή βελτιωμένων προϊόντων, διαδικασιών και υπηρεσιών, που θα τυγχάνουν άμεσης παραγωγικής και εμπορικής αποδοχής.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!