Τρίτη, 6 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Καθημερινή]: Ενίσχυση του πλαισίου αντιμετώπισης «κόκκινων» δανείων προωθεί η ΤτΕ
[Η Καθημερινή]: Ενίσχυση του πλαισίου αντιμετώπισης «κόκκινων» δανείων προωθεί η ΤτΕ

[Η Καθημερινή]: Ενίσχυση του πλαισίου αντιμετώπισης «κόκκινων» δανείων προωθεί η ΤτΕ

Νέες τροποποιήσεις στη νομοθεσία για την ενίσχυση του θεσμικού πλαισίου που αφορά την αντιμετώπιση των μη εξυπηρετούμενων δανείων προανήγγειλε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος (ΤτΕ) Γιάννης Στουρνάρας μιλώντας στο συνέδριο του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου για την ελληνική οικονομία. Παράλληλα, αναφερόμενος στα προβλήματα που παρουσιάστηκαν στη στελέχωση των Δ.Σ. των τραπεζών, σημείωσε ότι απορρέουν από τη μετάβαση από το παλαιό στο νέο –πολύ πιο απαιτητικό– θεσμικό καθεστώς και δεν πρέπει να προκαλούν ανησυχία. «Τις επόμενες εβδομάδες αναμένεται να τερματιστούν οι όποιες εκκρεμότητες», τόνισε.

Σε ό,τι αφορά τα «κόκκινα» δάνεια ο κ. Στουρνάρας σημείωσε ότι, παρά την ελαφρά μείωση των δύο τελευταίων τριμήνων, το υψηλό ποσοστό των μη εξυπηρετούμενων δανείων αποτελεί τη μεγαλύτερη πρόκληση για το ελληνικό τραπεζικό σύστημα και την ελληνική οικονομία. Για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση του μεγάλου αυτού προβλήματος, σημείωσε, εξετάζονται τροποποιήσεις στη νομοθεσία για ζητήματα που σχετίζονται με τη φορολογική μεταχείριση των προβλέψεων για τον πιστωτικό κίνδυνο και των διαγραφών δανείων, τα δικαιώματα των πιστωτών έναντι των μη συνεργαζόμενων μετόχων κατά την αναδιάρθρωση προβληματικών επιχειρήσεων και τη νομική προστασία των στελεχών των τραπεζών και δημόσιων φορέων κατά την εξυγίανση επιχειρήσεων.

Επιπλέον, ο διοικητής της ΤτΕ αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες που βρίσκονται σε εξέλιξη για την καθιέρωση ενός πλαισίου διευθέτησης του ιδιωτικού χρέους, που θα χαρακτηρίζεται από ταχύτερες και αποτελεσματικότερες διαδικασίες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!