Παρασκευή, 20 Ιουλίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Καθημερινή]: Ενίσχυση συνταξιούχων ενόψει των περικοπών επιδιώκει η κυβέρνηση
[Η Καθημερινή]: Ενίσχυση συνταξιούχων ενόψει των περικοπών επιδιώκει η κυβέρνηση

[Η Καθημερινή]: Ενίσχυση συνταξιούχων ενόψει των περικοπών επιδιώκει η κυβέρνηση

Τη μείωση του ανώτατου ορίου περικοπής των συντάξεων 18% που έχει θεσμοθετηθεί από 1/1/2019 ή άλλους τρόπους ανακούφισης όσων πλήττονται από την επικείμενη μείωση θα αναζητήσει η κυβέρνηση, αξιοποιώντας το υπερπλεόνασμα του 2018, είπε η υπουργός Εργασίας Εφη Αχτσιόγλου, μιλώντας στις Βρυξέλλες, σε συνέδριο δημοσιογράφων.

Η κ. Αχτσιόγλου διευκρίνισε μεν ότι «δεν θα δημιουργήσουμε αναταράξεις» και ότι «δεν θα αμφισβητήσουμε τα συμφωνηθέντα», αλλά πρόσθεσε ότι πιστεύει πως το μέτρο «δεν είναι απαραίτητο», γιατί οι συντάξεις δεν είναι υψηλές και το σύστημα είναι βιώσιμο.

Ετσι, αφού βγούμε από το μνημόνιο, θα εξετασθεί πόσος δημοσιονομικός χώρος υπάρχει φέτος και θα αποφασιστούν τα παραπάνω μέτρα ανακούφισης, τα οποία θα νομοθετηθούν. Για το ίδιο θέμα, ο επικεφαλής του Euroworking Group Χανς Φίλμπριφ έλεγε στο ίδιο συνέδριο ότι το μέτρο των συντάξεων πρέπει να ληφθεί, καθώς είναι μέρος της συμφωνίας. Η υπουργός Εργασίας σημείωσε ότι εκτιμά δημοσιονομικό χώρο περίπου 1 δισεκατομμυρίου ευρώ, έναντι του 1,8 δισ. ευρώ του οφέλους από την περικοπή των συντάξεων.

Επίσης, η κ. Αχτσιόγλου είπε ότι μετά το μνημόνιο θα ακολουθήσουμε τον δρόμο της Ιταλίας και της Πορτογαλίας, αλλά τη διέψευσε λίγο μετά ο κ. Φίλμπριφ, που απαντώντας σε σχετική ερώτηση είπε ότι την Ελλάδα «τη μεταχειριζόμαστε διαφορετικά» από τις άλλες μεταμνημονιακές χώρες, γιατί είναι διαφορετική περίπτωση.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!