Τετάρτη, 15 Αυγούστου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Καθημερινή]: Ενίσχυση ΜμΕ για ανάπτυξη καινοτόμων προϊόντων στην Περιφέρεια Ηπείρου
[Η Καθημερινή]: Ενίσχυση ΜμΕ για ανάπτυξη καινοτόμων προϊόντων στην Περιφέρεια Ηπείρου

[Η Καθημερινή]: Ενίσχυση ΜμΕ για ανάπτυξη καινοτόμων προϊόντων στην Περιφέρεια Ηπείρου

Από το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης ανακοινώθηκε πρόσκληση υποβολής προτάσεων χρηματοδοτικής ενίσχυσης υφιστάμενων μικρομεσαίων επιχειρήσεων (ΜμΕ) για την ανάπτυξη καινοτόμων προϊόντων και υπηρεσιών. Η δράση, με συνολικό προϋπολογισμό 4.615.000 ευρώ, υλοποιείται στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος Ηπειρος 2014-2020.

Σύμφωνα με τα δημοσιευμένα στοιχεία, υφιστάμενες ΜΜΕ ενισχύονται για αρχικές επενδύσεις για νέα οικονομική δραστηριότητα, καθώς και ενίσχυση λειτουργικών δαπανών, αμοιβών υποστηρικτικών υπηρεσιών και δαπανών προβολής και δικτύωσης, με σκοπό να υιοθετήσουν νέες και ουσιωδώς βελτιωμένες μεθόδους παραγωγής και λειτουργίας, καθώς και να αναπτύξουν και να εισάγουν στην αγορά νέα προϊόντα και υπηρεσίες. Η δράση έχει σχεδιαστεί και απευθύνεται σε επιχειρήσεις που αναπτύσσουν δραστηριότητα στους τέσσερις τομείς προτεραιότητας της Στρατηγικής της Περιφέρειας, δηλαδή την αγροδιατροφή, τη βιομηχανία εμπειρίας, τη νεανική επιχειρηματικότητα και τις ΤΠΕ, καθώς και την υγεία/ευεξία.

Επιλέξιμες δραστηριότητες. Οπως αναφέρεται στη δημοσιευμένη πρόσκληση, επιλέξιμες προς ενίσχυση είναι προτάσεις που αφορούν τις παρακάτω δραστηριότητες:

• Ανάπτυξη νέων προϊόντων σε μεταποιητικές επιχειρήσεις αγροδιατροφής (παγωτά, νωπά και διατηρούμενα είδη ζαχαροπλαστικής, παξιμάδια και μπισκότα, ζυμαρικά, προϊόντα κακάου και σοκολάτας, αρτύματα και καρυκεύματα, έτοιμα γεύματα και φαγητά, παρασκευάσματα διατροφής και διαιτητικές τροφές, προϊόντα ποτοποιίας και ζυθοποιίας, αναψυκτικά, μεταλλικά και άλλα εμφιαλωμένα νερά κ.λπ.).

• Ενσωμάτωση πιστοποιημένων μεθόδων παραγωγής που διασφαλίζουν την υγιεινή και ασφάλεια του καταναλωτή και την προστασία του περιβάλλοντος, σε επιχειρήσεις αγροδιατροφής που παράγουν προϊόντα που δεν χαρακτηρίζονται ως γεωργικά.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!