Παρασκευή, 17 Αυγούστου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Καθημερινή]: Ενίσχυση μεγεθών για «Παπουτσάνης» το α΄ εξάμηνο
[Η Καθημερινή]: Ενίσχυση μεγεθών για «Παπουτσάνης» το α΄ εξάμηνο

[Η Καθημερινή]: Ενίσχυση μεγεθών για «Παπουτσάνης» το α΄ εξάμηνο

Θετικά αποτελέσματα παρουσίασε η «Παπουτσάνης ΑΒΕΕ» στο α΄ εξάμηνο του 2018. Η εταιρεία ανακοίνωσε αύξηση ενοποιημένων εσόδων κατά 19,8% φτάνοντας τα 11,98 εκατ. ευρώ, αύξηση λειτουργικών κερδών (EBITDA) κατά 27,9% στα 1,32 εκατ. ευρώ και υπερτριπλάσια κέρδη μετά από φόρους στα 0,38 εκατ. ευρώ από 0,12 εκατ. ευρώ που ήταν στο α΄ εξάμηνο του 2017.

Στη βελτίωση των μεγεθών συνέβαλαν όλες οι κατηγορίες των προϊόντων που παράγει η βιομηχανία. Προεξάρχουσα ήταν εκείνη της σαπωνόμαζας, οι πωλήσεις της οποίας διευρύνθηκαν κατά 71%. Σύμφωνα με την εταιρεία, έχει αναπτυχθεί σημαντική τεχνογνωσία για την παραγωγή διαφόρων ειδικών τύπων σαπωνόμαζας, βάσει της οποίας ενισχύει συνεχώς τις πωλήσεις και τα μερίδιά της σε χώρες όπως η Γαλλία και η Ιταλία, καθώς και στην Κεντρική και τη Βόρεια Ευρώπη. Εξαγωγές της ακόμη γίνονται σε Ν. Ζηλανδία, Μεξικό και Αυστραλία.

Συνολικά, η εταιρεία βελτίωσε τις εξαγωγές της κατά 32% στο α΄ εξάμηνο του έτους, πετυχαίνοντας έσοδα ύψους 4,9 εκατ. ευρώ. Το ποσό αυτό αντιστοιχεί στο 41% του τζίρου της επιχείρησης, γεγονός που καταδεικνύει τον καθοριστικό ρόλο των εξαγωγών στην ανάπτυξή της. Σύμφωνα με την εταιρεία, σημαντικές ήταν ακόμη οι πωλήσεις επωνύμων προϊόντων που δημιουργεί η επιχείρηση (Olivia, Karabavaki, Νatura κ.λπ.) στις ΗΠΑ.

Πάντως, κάθε κατηγορία παραγόμενων προϊόντων σημείωσε αύξηση πωλήσεων. Τα προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας κατέγραψαν αύξηση σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2017 κατά 16%, τα ξενοδοχειακά κατά 8% και τα επώνυμα προϊόντα κατά 17%.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!