Κυριακή, 24 Σεπτεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
27 °C 6 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
20 °C 3 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Καθημερινή]: Ενίσχυση ερευνητικών προτάσεων στο πλαίσιο του ERANET-RUS-PLUS
[Η Καθημερινή]: Ενίσχυση ερευνητικών προτάσεων στο πλαίσιο του ERANET-RUS-PLUS

[Η Καθημερινή]: Ενίσχυση ερευνητικών προτάσεων στο πλαίσιο του ERANET-RUS-PLUS

Από τη Γενική Γραμματεία Ερευνας και Τεχνολογίας έχει ανακοινωθεί η προκήρυξη δράσης στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου δικτύωσης ERANET-RUS-PLUS. Η δράση αφορά τη συγχρηματοδότηση κοινών ερευνητικών έργων, καινοτομικού χαρακτήρα, μεταξύ των κρατών που συμμετέχουν σε αυτή: Γερμανία, Ελλάδα, Τουρκία, Ρωσία, Αυστρία και Ρουμανία. Ο στόχος της πρόσκλησης είναι να δημιουργηθεί μακροπρόθεσμη συνεργασία στον τομέα της έρευνας, ανάπτυξης και καινοτομίας μεταξύ των κρατών-μελών της Ε.Ε., των χωρών που συνδέονται με το Horizon 2020 καθώς και τη Ρωσία.

Ως έργα καινοτομίας νοούνται τα κοινά έργα έρευνας και ανάπτυξης που αποσκοπούν να οδηγήσουν σε καινοτόμα προϊόντα, υπηρεσίες ή διαδικασίες σημαντικής οικονομικής και/ή κοινωνικής αξίας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΓΓΕΤ, ο συνολικός κοινός προϋπολογισμός από τα συμμετέχοντα κράτη στη συγκεκριμένη πρόσκληση ανέρχεται σε περίπου 5 εκατ. ευρώ. Τη χρηματοδότηση των ελληνικών φορέων-μελών κοινοπραξιών, των οποίων οι προτάσεις θα εγκριθούν, θα παράσχει η Γενική Γραμματεία Ερευνας και Τεχνολογίας (ΓΓΕΤ) μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα, Καινοτομία» (ΕΠΑνΕΚ) για την περίοδο 2014-2020. Η συμμετοχή της ΓΓΕΤ στην προκήρυξη ανέρχεται σε 700.000 ευρώ και θα κατανεμηθεί μέχρι το συνολικό ποσό των 100.000 ευρώ ανά πρόταση (εφόσον υπάρχει ελληνική συμμετοχή).

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!