Τετάρτη, 22 Μαΐου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Καθημερινή]: Ενισχύονται οι προσδοκίες των επενδυτών για την ελληνική οικονομία
[Η Καθημερινή]: Ενισχύονται οι προσδοκίες των επενδυτών για την ελληνική οικονομία

[Η Καθημερινή]: Ενισχύονται οι προσδοκίες των επενδυτών για την ελληνική οικονομία

Σημαντική ενίσχυση των προσδοκιών του επενδυτικού κοινού για την αναπτυξιακή προοπτική της ελληνικής οικονομίας και τη σταθερότητα των δημοσίων οικονομικών και του τραπεζικού συστήματος εκτιμά η Alpha Bank ότι υποδηλώνει η θετική πορεία της κεφαλαιαγοράς και η υποχώρηση της απόδοσης του δεκαετούς ομολόγου.

Κατά τους αναλυτές της τράπεζας, σύμφωνα με το Εβδομαδιαίο Δελτίο Οικονομικών Εξελίξεων που εξέδωσε χθες, οι καταλύτες των ευνοϊκών εξελίξεων στις αγορές ομολόγων και μετοχών ήταν:

• Πρώτον, οι δύο επιτυχείς εκδόσεις ομολόγων τους πρώτους μήνες του έτους.

• Δεύτερον, η απόφαση του Eurogroup για την καταβολή των 970 εκατ. ευρώ, σε συνδυασμό με τη δυνατότητα μερικής αποπληρωμής των δανείων του ΔΝΤ.

• Τρίτον, η συμφωνία για το νέο πλαίσιο προστασίας της πρώτης κατοικίας.

• Τέταρτον, ο εκλογικός κύκλος που –κατά τους αναλυτές– «δεν λειτουργεί αποσταθεροποιητικά στην παρούσα κατάσταση, καθώς η ευστάθεια του πολιτικού συστήματος επιτρέπει την αισιόδοξη εκτίμηση ότι οι αναγκαίες μεταρρυθμίσεις θα συνεχιστούν απρόσκοπτα».

«Οι παράγοντες αυτοί», συνεχίζει το δελτίο της Alpha Bank, «εκτιμάται ότι επηρεάζουν θετικά το αξιόχρεο της ελληνικής οικονομίας, με αποτέλεσμα να αναμένεται σύντομα περαιτέρω αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της ελληνικής οικονομίας από τους οίκους αξιολόγησης. Μια τέτοια εξέλιξη θα φέρει τη χώρα μας πιο κοντά στην “επενδυτική” βαθμίδα, κάτι που συνεπάγεται πρόσβαση σε μεγάλα επενδυτικά κεφάλαια και σε αγορές με συγκριτικώς φθηνότερα επιτόκια».

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!