Σάββατο, 18 Νοεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
14 °C 2 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
14 °C 0 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Η Καθημερινή]: Ενημέρωση Παυλόπουλου από Στασινό για πρόταση θεσμοθέτησης ενιαίου ψηφιακού χάρτη
[Η Καθημερινή]: Ενημέρωση Παυλόπουλου από Στασινό για πρόταση θεσμοθέτησης ενιαίου ψηφιακού χάρτη

[Η Καθημερινή]: Ενημέρωση Παυλόπουλου από Στασινό για πρόταση θεσμοθέτησης ενιαίου ψηφιακού χάρτη

Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος δέχθηκε σήμερα, σε ιδιωτική συνάντηση, τον πρόεδρο του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΤΕΕ) Γιώργο Στασινό, προκειμένου να ενημερωθεί για την πρόταση θεσμοθέτησης του ενιαίου ψηφιακού χάρτη με όλες τις θεσμικές γραμμές. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Στασινός: «Ο χάρτης με τις θεσμικές γραμμές μπορεί να γίνει μία μεταρρύθμιση με “εθνική ιδιοκτησία”, για να καταπολεμήσουμε τη γραφειοκρατία και τη διαφθορά, να προστατέψουμε αποτελεσματικά το περιβάλλον και να προωθήσουμε τις επενδύσεις».

Όπως παρουσιάστηκε αναλυτικά στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, στόχος της πρωτοβουλίας του προέδρου του ΤΕΕ είναι να μπορεί ο οποιοσδήποτε πολίτης ή επενδυτής, από το σπίτι του ή το γραφείο του, «με το πάτημα ενός κουμπιού» στον υπολογιστή του, να πάρει ολοκληρωμένη, έγκυρη και θεσμικά ασφαλή πληροφορία για το τι επιτρέπεται, τι απαγορεύεται, με ποιους όρους και προϋποθέσεις, για να φτιάξει αυτό που τον ενδιαφέρει, μέσω ενός καινοτόμου εργαλείου πολιτικής γης, του «ΟΝΕclickLIS» (δηλαδή One Click Land Information System).

«Ενημέρωσα σήμερα τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας -και διαπρεπή νομικό και συνταγματολόγο- Προκόπη Παυλόπουλο για την καινοτόμα πρόταση να υπάρξει επιτέλους στη χώρα ένα και μόνο, ενιαίο, ψηφιακό εργαλείο αποτύπωσης κάθε είδους θεσμικής γραμμής προστασίας και ρύθμισης του χώρου, ώστε να προωθήσουμε αποτελεσματικά κάθε είδους και μεγέθους επένδυση και να προστατέψουμε αποτελεσματικά το περιβάλλον, καταπολεμώντας παράλληλα τη διαφθορά και τη γραφειοκρατία», δήλωσε μετά τη συνάντηση ο κ. Στασινός.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!