Τρίτη, 25 Ιουλίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
32 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
28 °C 2 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Καθημερινή]: Ενοικιάζονται γυναικείες μήτρες στη νότια Ινδία
[Η Καθημερινή]: Ενοικιάζονται γυναικείες μήτρες στη νότια Ινδία

[Η Καθημερινή]: Ενοικιάζονται γυναικείες μήτρες στη νότια Ινδία

ΝΕΟ ΔΕΛΧΙ. Ινδικές αρχές εισέβαλαν σε παράνομη επιχείρηση κλινικής γονιμότητας και εντόπισαν 47 παρένθετες μητέρες, οι οποίες διέθεταν τη μήτρα τους με σκοπό την τεκνοποίηση. Βρέθηκαν να ζουν σε άθλιες συνθήκες που συνιστούν κίνδυνο για την υγεία των γυναικών.

Σύμφωνα με μαρτυρίες της αξιωματούχου Μπ. Λίμπα Ρέντι, «οι γυναίκες ζούσαν όλες μαζί σε ένα και μόνο δωμάτιο και συνεπώς είχαν πρόσβαση σε έναν μόνο χώρο μπάνιου». Οι περισσότερες ανήκαν σε ομάδα μεταναστριών που είχαν πειστεί να «παραχωρήσουν τα σώματά τους» για να φέρουν στον κόσμο παιδιά με κίνητρο γενναιόδωρα χρηματικά ποσά, που έφταναν ώς και 6.000 δολάρια. Εκπρόσωπος της κλινικής υποστήριξε ότι η επιχείρηση λειτουργούσε με απολύτως ηθικό τρόπο και σύμφωνα με τη νομοθεσία. Επέμεινε πως λειτουργεί σύμφωνα με τη βούληση των γυναικών, οι οποίες είχαν υπογράψει συμβόλαιο με τους ανάδοχους γονείς και είχαν ενημερωθεί ακόμη και για τις πιθανές παρενέργειες της απόφασής τους.

Ο τρόπος λειτουργίας της κλινικής έχει δεχθεί επικρίσεις από ακτιβιστές και υποστηρικτές των δικαιωμάτων των γυναικών, που χαρακτηρίζουν τέτοιου είδους επιχειρήσεις «εργοστάσια βρεφών». Σύμφωνα με τις καταγγελίες τους οι κλινικές αυτές έχουν δημιουργηθεί αποκλειστικά για εύπορες οικογένειες, οι οποίες εκμεταλλεύονται τα επίπεδα παιδείας, καθώς και τη δεινή οικονομική και κοινωνική θέση των γυναικών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!