Πέμπτη, 23 Νοεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
14 °C 2 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
11 °C 3 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Καθημερινή]: Ο ενιαίος ψηφιακός χάρτης στο επίκεντρο της συνάντησης Στουρνάρα – Στασινού
[Η Καθημερινή]: Ο ενιαίος ψηφιακός χάρτης στο επίκεντρο της συνάντησης Στουρνάρα – Στασινού

[Η Καθημερινή]: Ο ενιαίος ψηφιακός χάρτης στο επίκεντρο της συνάντησης Στουρνάρα – Στασινού

Στο επίκεντρο της συνάντησης εργασίας που πραγματοποίησαν σήμερα ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας και ο πρόεδρος του ΤΕΕ Γιώργος Στασινός τέθηκε η πρόταση για τη δημιουργία ενός ενιαίου ψηφιακού χάρτη με όλες τις θεσμικές γραμμές.
Στόχος της συνάντησης ήταν να ενημερωθεί η διοίκηση της κεντρικής τράπεζας για την πρόταση θεσμοθέτησης ενός καινοτόμου εργαλείου πολιτικής γης, του «ΟΝΕclickLIS» (δηλαδή One Click Land Information System). Στόχος της πρωτοβουλίας του προέδρου ΤΕΕ Γιώργου Στασινού, όπως αυτή παρουσιάστηκε στον κ. Στουρνάρα και τα στελέχη της ΤτΕ, είναι να μπορεί ο οποιοσδήποτε πολίτης ή επενδυτής, από το σπίτι του ή το γραφείο του, «με το πάτημα ενός κουμπιού» στον υπολογιστή του, να πάρει ολοκληρωμένη, έγκυρη και θεσμικά ασφαλή πληροφορία για το τί επιτρέπεται, τί απαγορεύεται, με ποιους όρους και προϋποθέσεις, για να φτιάξει αυτό που τον ενδιαφέρει.
Το «”ΟΝΕclickLIS” που προτείνει και προωθεί το ΤΕΕ», τόνισε ο Γιώργος Στασινός, «είναι ένα πραγματικά αναγκαίο, ανταποδοτικό και κυρίως αναπτυξιακό έργο, το οποίο θα συμβάλλει παράλληλα στην αντιμετώπιση της γραφειοκρατίας, της διαφθοράς και της ταλαιπωρίας των πολιτών αλλά και στο να σταματήσει το φαινόμενο της ματαίωσης επενδύσεων στη χώρα».

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!