Τετάρτη, 20 Ιουνίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Καθημερινή]: Ενεση ρευστότητας 22,5 εκατ. στα ΕΛΤΑ για να εξοφλήσoυν οφειλές προς τη ΔΕΗ
[Η Καθημερινή]: Ενεση ρευστότητας 22,5 εκατ. στα ΕΛΤΑ για να εξοφλήσoυν οφειλές προς τη ΔΕΗ

[Η Καθημερινή]: Ενεση ρευστότητας 22,5 εκατ. στα ΕΛΤΑ για να εξοφλήσoυν οφειλές προς τη ΔΕΗ

Ενεση ρευστότητας ύψους 22,5 εκατ. ευρώ προς τα ΕΛΤΑ, έτσι ώστε να διευκολυνθεί η αποπληρωμή των οφειλών προς τη ΔΕΗ, έδωσε η κυβέρνηση, μετά τις έντονες αντιδράσεις για την ταλαιπωρία που υπέστησαν χιλιάδες καταναλωτές από την παρακράτηση χρημάτων για την εξόφληση λογαριασμών ρεύματος.

Το ποσό των 22,5 εκατ. ευρώ αφορά την αποπληρωμή οφειλής του Δημοσίου προς τα ΕΛΤΑ για την αποζημίωση καθολικής υπηρεσίας για το έτος 2013 και το πρώτο εξάμηνο του 2014 και θα καταβληθεί άμεσα, σύμφωνα με ΚΥΑ που υπογράφουν ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης και ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκος Παππάς και δημοσιεύθηκε χθες στη Διαύγεια. Το συνολικό ποσό αποζημίωσης της καθολικής υπηρεσίας, δηλαδή της υποχρέωσης που έχουν εκ του νόμου τα ΕΛΤΑ για τη διακίνηση αλληλογραφίας προς κάθε γωνιά της χώρας (απομακρυσμένες περιοχές και άγονα νησιά) για τα έτη 2013, 2014, 2015, έχει οριστεί κατόπιν μελέτης της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων στα 129 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, το ποσό των 22,5 εκατ. ευρώ θα καταβληθεί άμεσα στα ΕΛΤΑ για να το καταθέσουν με τη σειρά τους επίσης άμεσα στη ΔΕΗ. Στόχος είναι η σταδιακή εξόφληση του παρακρατηθέντος ποσού ύψους 50 εκατ. ευρώ από τη ΔΕΗ μέχρι τον Σεπτέμβριο, βάσει χρονοδιαγράμματος που, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, συμφωνήθηκε στην προχθεσινή συνάντηση του υπουργού Ενέργειας Γιώργου Σταθάκη με τους θεσμούς.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!