Πέμπτη, 20 Σεπτεμβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Καθημερινή]: Η Enel με νέα τεχνολογία θέλει να πάρει τα ηνία στην ηλιακή ενέργεια
[Η Καθημερινή]: Η Enel με νέα τεχνολογία θέλει να πάρει τα ηνία στην ηλιακή ενέργεια

[Η Καθημερινή]: Η Enel με νέα τεχνολογία θέλει να πάρει τα ηνία στην ηλιακή ενέργεια

H ιταλική Enel κάνει την τρίτη και τελευταία προσπάθειά της για να εξακολουθήσει να κατασκευάζει φωτοβολταϊκά συστήματα σε ανταγωνιστική βάση. Στο παρελθόν, η Ευρώπη ηγούνταν σε αυτόν τον τομέα, αλλά τα τελευταία χρόνια η Κίνα παράγει φθηνότερα και πιο προηγμένα τεχνολογικώς προϊόντα, έχοντας αναπτύξει μεγάλα δίκτυα προμηθευτών σε παγκόσμια κλίμακα. Στην τρίτη προσπάθειά της η Enel θα λανσάρει ένα νέο, προηγμένο αλλά μη δοκιμασμένο στην πράξη σύστημα.

Ας πάρουμε, όμως, τα πράγματα από την αρχή. Σύμφωνα με δημοσίευμα των The New York Times, το εργοστάσιο παραγωγής ενέργειας της Enel στην Κατάνια της Σικελίας κατασκευάστηκε το 2000. Το 2011 αναδιαμορφώθηκε για να κατασκευάζει φωτοβολταϊκά συστήματα για την εγχώρια, την ελληνική και τη νοτιοαφρικανική αγορά.

Η Enel κατέβαλε μεγάλες προσπάθειες να αντεπεξέλθει στις πιέσεις από τις κινεζικές κατασκευάστριες, οι οποίες πουλούσαν τα δικά τους προϊόντα σε πολύ χαμηλότερες τιμές. Επίσης, τα κινεζικά προϊόντα ανταγωνίζονταν τα ιταλικά και σε τεχνολογικό επίπεδο. Σήμερα, όμως, η Εnel για ακόμη μία φορά στοιχηματίζει στους φωτοβολταϊκούς συλλέκτες δικής της πατέντας, τους οποίους θα δοκιμάσει για πρώτη φορά στην ιστορία της.

Η Γηραιά Ηπειρος βρέθηκε πριν από είκοσι χρόνια στην πρωτοπορία της κατασκευής των φωτοβολταϊκών συλλεκτών, οι οποίοι εκμεταλλεύονται την ηλιοφάνεια για να παραγάγουν ενέργεια. Ωστόσο, καθώς τα χρόνια περνούσαν και εμφανίζονταν κατά κύματα οι Κινέζοι ανταγωνιστές, ήταν δύσκολο να διατηρήσει την πρωτοκαθεδρία της.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!