Δευτέρα, 20 Νοεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
17 °C 19 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
11 °C 15 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Καθημερινή]: Ενδιαφέρον από Vodafone, Wind και 2 funds για το 33% της Forthnet
[Η Καθημερινή]: Ενδιαφέρον από Vodafone, Wind και 2 funds για το 33% της Forthnet

[Η Καθημερινή]: Ενδιαφέρον από Vodafone, Wind και 2 funds για το 33% της Forthnet

Τέσσερις είναι οι ενδιαφερόμενοι για τη Forthnet. Οι δύο προέρχονται από τον τηλεπικοινωνιακό χώρο και είναι η Vodafone και η Wind, και οι δύο άλλοι, οι οποίοι δεν κατονομάσθηκαν, είναι μη στρατηγικού ενδιαφέροντος επενδυτές. Πρόκειται για χρηματοοικονομικούς επενδυτές, δηλαδή private equity funds.

H υποβολή ενδιαφέροντος έγινε την περασμένη Παρασκευή όπως όρισε η Νomura, η επενδυτική τράπεζα-σύμβουλος των ελληνικών τραπεζών στην πώληση της Forthnet. Φυσικά πρόκειται για αρχικό και ανεπίσημο ενδιαφέρον που υποβλήθηκε μέσω ενός ηλεκτρονικού μηνύματος (email) προς τη Nomura. Ωστόσο, όπως αναφέρουν καλά ενημερωμένες πηγές, οι τράπεζες πρόκειται σύντομα να εκκινήσουν μια πιο επίσημη διαδικασία για τη σύναψη σύμβασης πώλησης του 33%, αντίστοιχη με εκείνη που ακολουθεί η Cyta για τη θυγατρική της στην Ελλάδα. H διαδικασία αυτή θα περιλάβει μια δεύτερη φάση υποβολής δεσμευτικού ενδιαφέροντος.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι οι πιστώτριες τράπεζες της Forthnet βιάζονται να βρουν νέο επενδυτή στην επιχείρηση και, σύμφωνα με καλά ενημερωμένη πηγή, στόχος είναι η διαδικασία αυτή να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του έτους. Σε άλλη περίπτωση οι τράπεζες έχουν συμφωνήσει να κεφαλαιοποιήσουν το σύνολο του μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου, να φτάσουν να ελέγξουν πάνω από το 90% της εταιρείας, ώστε να ορίσουν τη δική τους διοίκηση και να επιβάλουν τις δικές τους επιλογές.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!