Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
12 °C 5 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
10 °C 16 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Καθημερινή]: Ενδιαφέρον από την κινεζική Rongfeng για Εθνική Ασφαλιστική
[Η Καθημερινή]: Ενδιαφέρον από την κινεζική Rongfeng για Εθνική Ασφαλιστική

[Η Καθημερινή]: Ενδιαφέρον από την κινεζική Rongfeng για Εθνική Ασφαλιστική

Εντονη κινητικότητα αναπτύσσεται γύρω από την πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής, καθώς μετράει αντίστροφα ο χρόνος για την εκπνοή της προθεσμίας που έχει η Exin για τη συμπλήρωση του μετοχικού σχήματος. Ενδιαφέρον για την εξαγορά του 75% της εταιρείας φέρεται, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters, να έχει εκδηλώσει η κινεζική εταιρεία real estate Rongfeng Holding.

Το ενδιαφέρον της, σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, είναι από κοινού με άλλη συνεργαζόμενη εταιρεία, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες είναι η επίσης κινεζική Gongbao, που ήταν μεταξύ των διεκδικητών της Εθνικής Ασφαλιστικής κατά το στάδιο της υποβολής δεσμευτικών προσφορών. Η Gongbao είχε καταθέσει προφορά χαμηλότερη από αυτή της Fosun, που ήταν η βασική ανταγωνίστρια της Exin στη διεκδίκηση της Εθνικής Ασφαλιστικής, ενώ η τρίτη κινεζική εταιρεία που είχε μπει στη φάση της υποβολής δεσμευτικών προσφορών ήταν η Wintime. Να σημειωθεί ότι το ενδιαφέρον της διατηρεί και η Fosun, στον βαθμό που η διοίκηση της ΕΤΕ προκρίνει τη διαδικασία αποκλειστικής διαπραγμάτευσης με τον αμέσως επόμενο υποψήφιο και όχι έναν νέο διαγωνιστικό γύρο. Μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει σαφές εάν ο διαγωνισμός, τον οποίο έτρεξαν για λογαριασμό της Εθνικής οι Morgan Stanley και Goldman Sachs, επιτρέπει τη διαπραγμάτευση απευθείας με τον δεύτερο υποψήφιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Rongfeng Holding έχει ενημερώσει για το ενδιαφέρον της και την εποπτική αρχή στην Ελλάδα, η οποία έχει γίνει αποδέκτης δυνητικού ενδιαφέροντος και από άλλες εταιρείες, κινεζικών αλλά και αμερικανικών συμφερόντων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!