Δευτέρα, 20 Αυγούστου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Η Καθημερινή]: Ενα παράθυρο στον κόσμο της υψηλής γαστρονομίας
[Η Καθημερινή]: Ενα παράθυρο στον κόσμο της υψηλής γαστρονομίας

[Η Καθημερινή]: Ενα παράθυρο στον κόσμο της υψηλής γαστρονομίας

Ε​​ίναι συναρπαστικός ο κόσμος της υψηλής γαστρονομίας. Ενα πεδίο όπου συχνά ξεδιπλώνονται μεγάλα ταλέντα και θριαμβεύει η φαντασία. Ενας χώρος που μας έχει χαρίσει μοναδικές στιγμές απόλαυσης, με δημιουργίες που έχουν γράψει ιστορία, ταξιδεύουν μέσα στον χρόνο και συνεχίζουν να συγκινούν με αμείωτη ένταση όταν «πέσουν» σε επιδέξια χέρια.

Η υψηλή γαστρονομία, η γαστρονομία των αστεριών Μισελέν, των βραβείων, της δημοσιότητας, των χορηγών, των μεγάλων πλέον οικονομικών μεγεθών, έχει και μια άλλη όψη, όχι και τόσο λαμπερή. Αναμενόμενο όμως, από τη στιγμή που άνθρωποι βρίσκονται μέσα στις κουζίνες, επομένως κουβαλούν μαζί τους όλα τα ανθρώπινα. Πάθη, εμμονές και αδυναμίες, αγνωμοσύνη και γενναιοδωρία, αγάπη και φθόνο, άρρωστη φιλοδοξία, αλαζονεία, φόβο. Ολα αυτά τα συναντάει κανείς στις κουζίνες, ειδικά σε αυτές όπου ο ανταγωνισμός δεν έχει όρια, η επιτυχία γίνεται εμμονή και η αποτυχία μπορεί να οδηγήσει ακόμη και στην αυτοκτονία, όπως δυστυχώς έχει συμβεί και στο πρόσφατο παρελθόν.

Σε έναν τέτοιο χώρο, λαμπερό και σκοτεινό ταυτόχρονα, μας βάζει το βιβλίο της Μαρίας Τζίτζη, το νέο αστυνομικό μυθιστόρημά της «fλαμπέ – Η εκδίκηση των αστεριών» (εκδ. Νεφέλη). Ως πρώτη ύλη, η μαγειρική, και ειδικά οι σεφ πρώτης γραμμής και η απαιτητική και αγχωτική καθημερινότητά τους σε σπουδαία εστιατόρια, έχει τροφοδοτήσει τόσο τη λογοτεχνία όσο και τον κινηματογράφο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!