Πέμπτη, 23 Μαΐου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Η Καθημερινή]: Ενα εικοσιτετράωρο με τον σκηνοθέτη και διευθυντή του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά Νίκο Διαμαντή
[Η Καθημερινή]: Ενα εικοσιτετράωρο με τον σκηνοθέτη και διευθυντή  του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά Νίκο Διαμαντή

[Η Καθημερινή]: Ενα εικοσιτετράωρο με τον σκηνοθέτη και διευθυντή του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά Νίκο Διαμαντή

06.30-08.30
Ξυπνάω νωρίς, πολύ νωρίς, μ’ αρέσει ο ήχος της πόλης όταν κοιμάται και ξυπνάει σιγά σιγά, πολύς καφές παρέα με τον εαυτό μου. Μοναχικότητα. Σκέψεις προσωπικές, εκκρεμότητες και υποχρεώσεις της ημέρας. Στο τέλος του πρωινού τα πρώτα τηλεφωνήματα και μέιλ. Πάντα πολύ νωρίς γύρω στις 08.30. Πριν βγω από το σπίτι, οι τελευταίες ήσυχες στιγμές αφιερώνονται στην ανάγνωση του Τύπου και σε επιλεγμένες σελίδες στο Διαδίκτυο. Το αγαπημένο μου φως είναι πάντα εκείνο του πρωινού. Υπάρχουν φορές που με απορροφά η αντανάκλαση της ανατολής στους τοίχους της πόλης. Από το παράθυρο χαζεύω τη μέρα που έρχεται στο κέντρο, στα Εξάρχεια. Κατεβαίνω στον φούρνο, μιλάω με τους γείτονες, οι πρώτες καλημέρες.

09.00-11.00
Η ώρα των συναντήσεων στο κέντρο της Αθήνας, κάπου-κάπου και ένας ακόμα καφές με έναν φίλο-συνεργάτη, στον Αγ. Διονύση. Ανάμεσα στις κουβέντες και στις μετακινήσεις, στα ρήγματα του νου εμφιλοχωρούν ιδέες, εντυπώσεις, σκόρπιες σημειώσεις ή μια αξιοσημείωτη τυχαία παρατήρηση μιας σκηνής του δρόμου. Σημειώνω στο μικρό σημειωματάριο. Μου αρέσει να χαζεύω τους ανθρώπους. Περπατάω μεγάλες αποστάσεις. Οι ήχοι της πόλης: οι σκόρπιες στιχομυθίες, οι περαστικές μελωδίες, οι εκφωνητές των ραδιοφωνικών σταθμών, οι ήχοι των κινητών τηλεφώνων. Είμαι άνθρωπος της πόλης.
11.00-19.00
Η έλξη της ημέρας ώς το κατέβασμα στον Πειραιά με το αυτοκίνητο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!