Τρίτη, 17 Ιουλίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Καθημερινή]: Εμπορικός πόλεμος στο Αιγαίο συγκρατεί τις τιμές εισιτηρίων
[Η Καθημερινή]: Εμπορικός πόλεμος στο Αιγαίο συγκρατεί τις τιμές εισιτηρίων

[Η Καθημερινή]: Εμπορικός πόλεμος στο Αιγαίο συγκρατεί τις τιμές εισιτηρίων

Σε πόλεμο τιμών τείνει να διαμορφωθεί η κατάσταση στην ελληνική ακτοπλοϊκή αγορά με αποτέλεσμα σταθερές ή και χαμηλότερες τιμές εισιτηρίων παρά την πολύ μεγάλη αύξηση των τιμών των καυσίμων για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά. Η εικόνα αυτή είναι αποτέλεσμα, όμως, των πολλαπλών εκπρόθεσμων, με βάση τα ισχύοντα, δρομολογήσεων που έχει επιτρέψει το υπουργείο Ναυτιλίας.

Στις Κυκλάδες, όπου δεσπόζει μεν η ενοποιημένη Attica με την Hellenic Seaways αλλά δραστηριοποιούνται και πολλές τρίτες εταιρείες, μεταξύ των οποίων και η Seajets, η οποία έχει μεγαλώσει και ισχυροποιηθεί τόσο ώστε να ανταγωνίζεται ευθέως όλους τους μεγάλους, οι τιμές των εισιτηρίων όχι μόνο παραμένουν στα περυσινά επίπεδα, αλλά και υποχωρούν καθώς όλοι οι συμμετέχοντες στην αγορά προχωρούν είτε σε προσφορές και εκπτώσεις είτε σε ειδικά προγράμματα για επιβάτες που έχουν εκπτώσεις ακόμη και 50%.

Και μπορεί η συγκυρία αυτή σε συνδυασμό με τον ανταγωνισμό που εν γένει υπάρχει μεταξύ ακτοπλοΐας και αεροπορικών να λειτουργεί βραχυπρόθεσμα υπέρ του επιβατικού κοινού και των μεταφορέων, όμως μεσοπρόθεσμα πολλοί ανησυχούν για τη βιωσιμότητα πολλών γραμμών και ελληνικών ακτοπλοϊκών εταιρειών, που με πολλή και επώδυνη προσπάθεια και πολλές χρεοκοπίες μόλις βγήκαν από την κρίση.

Αν και η πλέον προβεβλημένη περίπτωση εκπρόθεσμης δρομολόγησης και επαπειλούμενου εμπορικού πολέμου, καθώς κορυφώνεται η καλοκαιρινή σεζόν, είναι αυτή της εισόδου των Μινωικών Γραμμών στα δρομολόγια Πειραιά – Χανίων όπου δραστηριοποιούνται σε κοινοπραξία η ΑΝΕΚ με την Attica Group, πολλές ακόμη δρομολογήσεις φέτος έγιναν διά υπουργικών αποφάσεων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!