Δευτέρα, 16 Ιουλίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Η Καθημερινή]: Εμπλοκή «διαρκείας» στην αποζημίωση επικουρικών γιατρών
[Η Καθημερινή]: Εμπλοκή «διαρκείας» στην αποζημίωση επικουρικών γιατρών

[Η Καθημερινή]: Εμπλοκή «διαρκείας» στην αποζημίωση επικουρικών γιατρών

«Στον αέρα» βρίσκεται η θητεία εκατοντάδων επικουρικών γιατρών των δημοσίων νοσοκομείων και κατ’ επέκτασιν και η λειτουργία εκατοντάδων τμημάτων νοσοκομείων που στηρίζονται σε αυτούς.

Τρεις εβδομάδες μετά τη δημοσιοποίηση της απόφασης του Ελεγκτικού Συνεδρίου, το οποίο έκρινε μη νόμιμες τις συμβάσεις των επικουρικών (γιατρών και λοιπού προσωπικού) που υπερβαίνουν το 24μηνο, το υπουργείο Υγείας δεν έχει βρει ακόμα λύση για το πρόβλημα. Το αποτέλεσμα είναι ορισμένοι επίτροποι του Ελεγκτικού να μην εγκρίνουν τις πληρωμές των επικουρικών γιατρών. Είναι ενδεικτικό ότι, εδώ και ένα μήνα, ο αρμόδιος επίτροπος για τα νοσοκομεία του Πειραιά δεν εγκρίνει τις πληρωμές για τα δεδουλευμένα των επικουρικών γιατρών της περιοχής, η οποία αξίζει να σημειωθεί ότι διαθέτει μεγάλα νοσοκομεία, όπως το Κρατικό Νίκαιας, το Τζάνειο κ.ά, που, σε σημαντικό βαθμό, απασχολούν επικουρικούς για τη στελεχιακή ενίσχυση τμημάτων τους. Η ίδια «εμπλοκή» στις αποζημιώσεις των επικουρικών παρατηρείται εδώ και τέσσερις μήνες στη Χίο, στη Χαλκίδα και στα Ιωάννινα. Αν και προς το παρόν το πρόβλημα υφίσταται σε συγκεκριμένες περιοχές, οι νοσοκομειακοί γιατροί τονίζουν ότι ελλοχεύει ο κίνδυνος να γενικευθεί.

Οπως ανέφερε στην «Κ» ο γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) Πάνος Παπανικολάου, η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου θίγει περίπου 650 επικουρικούς γιατρούς. Περίπου 450 είχαν διορισθεί πριν από το 2016 και η παραμονή στη θέση τους έχει παραταθεί τρεις φορές με νομοθετικές ρυθμίσεις, με την τελευταία παράταση να λήγει στο τέλος του έτους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!