Κυριακή, 22 Ιουλίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Η Καθημερινή]: Ελληνογερμανική συνεργασία για τεχνικά επαγγέλματα
[Η Καθημερινή]: Ελληνογερμανική συνεργασία για τεχνικά επαγγέλματα

[Η Καθημερινή]: Ελληνογερμανική συνεργασία για τεχνικά επαγγέλματα

«Στο σχολείο γίνεται μια απλή αναφορά στα πράσινα επαγγέλματα – τίποτε περισσότερο. Μία παρουσίαση σαν τη σημερινή όμως θα μπορούσε να παρακινήσει κάποια παιδιά να ασχοληθούν με αυτά στο μέλλον», θα πει η Χριστίνα, 13 ετών. «Μας είπαν ότι δημιουργούνται πλέον πολλές θέσεις εργασίας, γιατί οι πηγές ενέργειας εξαντλούνται», προσθέτει ο 16χρονος Μάριος.

Τα παιδιά παρακολούθησαν ημερίδα στο πλαίσιο του προγράμματος Graeducation με θέμα: «Green Skills – Επαγγελματική ενημέρωση των νέων με τη χρήση εκπαιδευτικών εργαλείων προσομοίωσης στις πράσινες τεχνολογίες», που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της κατασκήνωσης Sports Village Athitaki στο Γραμματικό.

«Το σημαντικό είναι να ενθουσιάσουμε τα παιδιά. Στα βιωματικά εργαστήρια θα δουν τι σημαίνει αιολική και ηλιακή ενέργεια. Πώς λειτουργούν τα έξυπνα σπίτια. Στο πεδίο εικονικής πραγματικότητας, φορώντας τα ειδικά γυαλιά, θα βρεθούν σε μία ανεμογεννήτρια παρακολουθώντας από κοντά τι σημαίνει να εργάζεσαι εκεί. Η ειδικότητα που αναδεικνύεται μέσα από όλα τα πεδία, είναι του “Τεχνίτη Ηλεκτρολογικών Εγκαταστάσεων”. Και στους τέσσερις εκπαιδευτικούς σταθμούς προβάλλεται η αειφορία», εξηγεί η κ. Σίλκε Στάινμπεργκ, συντονίστρια του προγράμματος από το Ερευνητικό Ινστιτούτο FIAP, e.V. με έδρα το Γκελζενκίρχεν. Εκτός του FIAP, σε ρόλο συντονιστή, στο έργο συνεργάζονται από γερμανικής πλευράς, το Εκπαιδευτικό Κέντρο του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου του Μίνστερ και το Επιστημονικό Πάρκο του Γκελζενκίρχεν. Από ελληνικής πλευράς, συμμετέχουν το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής του υπουργείου Παιδείας, οι Επαγγελματικές Σχολές Μαθητείας του ΟΑΕΔ (ΕΠΑΣ), το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο και η ελληνική επιχείρηση ICON Group.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!