Κυριακή, 30 Απριλίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Καθημερινή]: Σε Ελληνες επενδυτές η πλειονότητα των ομολογιών του ΟΠΑΠ
[Η Καθημερινή]: Σε Ελληνες επενδυτές η πλειονότητα των ομολογιών του ΟΠΑΠ

[Η Καθημερινή]: Σε Ελληνες επενδυτές η πλειονότητα των ομολογιών του ΟΠΑΠ

Οι αποταμιευτές μπορεί να μην εμπιστεύονται τα κρατικά ομόλογα και τις τράπεζες, εμπιστεύονται όμως τις ομολογίες του ΟΠΑΠ. Αυτό δείχνει η πορεία έκδοσης των 200.000 κοινών ομολογιών του Οργανισμού, η οποία έκλεισε την περασμένη Παρασκευή με επιτυχία πέραν κάθε προσδοκίας.
Σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στους αναδόχους της έκδοσης, η έκδοση των ομολογιών είχε ανέλπιστα μεγάλη επιτυχία, καθώς όλο το προηγούμενο διάστημα υπήρχε ο φόβος της μη κάλυψης. Γι’ αυτό άλλωστε ο Οργανισμός έβαλε στόχο την έκδοση ομολογιών αξίας μεταξύ 100 και 200 εκατ. ευρώ και τον όρο της ακύρωσης της έκδοσης, εφόσον δεν επιτυγχάνονταν το όριο των 100 εκατ. ευρώ.
Τελικά συγκεντρώθηκαν πάνω από 420 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 160 εκατ. ευρώ από την Εθνική Τράπεζα, τα 120 εκατ. ευρώ από τη Eurobank και τα υπόλοιπα 140 εκατ. ευρώ από τους λοιπούς αναδόχους (Τράπεζα Πειραιώς, ΙBG, Euroxx). Εικάζεται ότι σχεδόν το σύνολο της ζήτησης προήλθε από εγχώριους ιδιώτες και θεσμικούς επενδυτές. Δεν αποκλείεται κάποιοι ξένοι θεσμικοί επενδυτές (π.χ. αμοιβαία κεφάλαια), ν’ απέκτησαν ομολογίες ΟΠΑΠ, αλλά εικάζεται ότι αυτοί θα είναι λίγοι. «Οσοι ξένοι επενδυτές ενδιαφέρονται για ελληνικούς τίτλους, μπορούν κάλλιστα να κατευθυνθούν είτε στα υψηλότερης απόδοσης κρατικά ομόλογα είτε στα εταιρικά ομόλογα ελληνικών επιχειρήσεων που έχουν εκδοθεί σε ξένες αγορές και επιπλέον προσφέρουν ακόμη υψηλότερες αποδόσεις από εκείνη του ΟΠΑΠ», ανέφερε χθες καλά πληροφορημένη πηγή.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!