Κυριακή, 21 Απριλίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Καθημερινή]: Το ΕΛΚ «τραβάει το αυτί» του Ορμπαν
[Η Καθημερινή]: Το ΕΛΚ «τραβάει το αυτί» του Ορμπαν

[Η Καθημερινή]: Το ΕΛΚ «τραβάει το αυτί» του Ορμπαν

Αντιμέτωπος με την αποπομπή του από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα (ΕΛΚ) βρίσκεται ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Ορμπαν, αλλά και το κόμμα του Fidesz, σήμερα στις Βρυξέλλες, καθώς θα συγκληθεί το πολιτικό συμβούλιο του Κόμματος για να πάρει τις τελικές αποφάσεις ενόψει των ευρωεκλογών. Σήμερα το πρωί αναμένεται να συνεδριάσει το προεδρείο του ΕΛΚ και να αποφασίσει το ερώτημα το οποίο θα τεθεί στο πολιτικό συμβούλιο που θα ακολουθήσει.

Σύμφωνα με το βασικό σενάριο που ακούγεται τις τελευταίες ημέρες, θα τεθεί υπό προσωρινή απομάκρυνση το Fidesz, μέχρι και έξι μήνες από το ΕΛΚ, πράγμα που σημαίνει ότι θα παραμένει στην πολιτική οικογένεια του Κόμματος, αλλά δεν θα μπορεί να λαμβάνει μέρος σε αποφάσεις, καθώς το δικαίωμα ψήφου θα αφαιρεθεί προσωρινά. Αυτή η απόφαση είχε ληφθεί άλλη μία φορά, το 2000, όταν το Aυστριακό Λαϊκό Κόμμα ΟVP είχε συμμαχήσει τότε με το ακροδεξιό κόμμα της Αυστρίας.

Η δεύτερη επιλογή είναι να γίνει η οριστική αποπομπή του Fidesz, κάτι το οποίο είχε υπονοήσει ο επικεφαλής του ΕΛΚ στο Eυρωκοινοβούλιο Μάνφρεντ Βέμπερ πριν από δέκα ημέρες, εφόσον δεν τηρούσε ο Βίκτορ Ορμπαν τρεις βασικές προϋποθέσεις: Πρώτον, να αποσυρθούν αμέσως οι αφίσες και οι ψευδείς ειδήσεις σχετικά με τον πρόεδρο της Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ. Δεύτερον, να συνειδητοποιήσει το Fidesz ότι αυτή η εκστρατεία «έχει δημιουργήσει σημαντική ζημιά» και να ζητήσει συγγνώμη.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!