Τρίτη, 18 Ιουνίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Καθημερινή]: Το ΕΛΚ καταδικάζει την τουρκική παρέμβαση στην κυπριακή ΑΟΖ
[Η Καθημερινή]: Το ΕΛΚ καταδικάζει την τουρκική παρέμβαση στην κυπριακή ΑΟΖ

[Η Καθημερινή]: Το ΕΛΚ καταδικάζει την τουρκική παρέμβαση στην κυπριακή ΑΟΖ

Οι παράνομες δραστηριότητες της Τουρκίας στρέφονται και κατά των συμφερόντων της ΕΕ, δήλωσε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος της Κύπρου, Πρόδρομος Προδρόμου, αναφερόμενος στην αντίδραση των μελών του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, η Σύνοδος του οποίου πραγματοποιείται στη Ρουμανία.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στο περιθώριο της Συνόδου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο Σίμπιου της Ρουμανίας, ο κ. Προδρόμου είπε ότι «ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας συμμετέχοντας στη Σύνοδο των Αρχηγών κρατών μελών του ΕΛΚ που προηγείται του Άτυπου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στο Σίμπιου, ενημέρωσε για τις κατάφορες και άνευ προηγουμένου παραβιάσεις της Τουρκίας στην ΑΟΖ της Κύπρου και για τις απειλούμενες γεωτρήσεις, και οι εταίροι του στο ΕΛΚ καταδικάζουν την τουρκική παρέμβαση, καλούν την Τουρκία να εγκαταλείψει αυτές τις παράνομες δραστηριότητες, οι οποίες, όπως σημειώνεται, στρέφονται όχι μόνο κατά της Κυπριακής Δημοκρατίας, αλλά και των συμφερόντων της ΕΕ.

Παράλληλα, το ΕΛΚ σημειώνει ότι θα παρακολουθήσει την κατάσταση και θα ανταποκριθεί αναλόγως, δείχνοντας αλληλεγγύη στην Κυπριακή Δημοκρατία».

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!