Κυριακή, 25 Μαρτίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
10 °C 2 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
9 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Καθημερινή]: ΕΛΑΪΣ: στην Επ. Ανταγωνισμού για κατάχρηση δεσπόζουσας θέσης στις μαργαρίνες
[Η Καθημερινή]: ΕΛΑΪΣ: στην Επ. Ανταγωνισμού για κατάχρηση δεσπόζουσας  θέσης στις μαργαρίνες

[Η Καθημερινή]: ΕΛΑΪΣ: στην Επ. Ανταγωνισμού για κατάχρηση δεσπόζουσας θέσης στις μαργαρίνες

Αντιανταγωνιστικές πρακτικές στην ΕΛΑΪΣ – Unilever Hellas σε ό,τι αφορά τις δραστηριότητές της στην κατηγορία των μαργαρινών εντόπισε η Επιτροπή Ανταγωνισμού ύστερα από τη διενέργεια αυτεπάγγελτης έρευνας. Πρόκειται για τη δεύτερη εταιρεία στην οποία η Αρχή διαπιστώνει παραβάσεις του δικαίου περί ανταγωνισμού στον κλάδο των μαργαρινών. Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Δεκέμβριο είχε προβεί σε ανάλογη εισήγηση για την έτερη μεγάλη εταιρεία του κλάδου, τη Μινέρβα, στο πλαίσιο, όμως, διαφορετικής έρευνας. Η ολομέλεια έχει προγραμματισθεί να συνεδριάσει επί της εισήγησης στις 3 Μαΐου 2018.

Ειδικότερα, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε χθες η Επιτροπή Ανταγωνισμού από τη σχετική έρευνα που διενεργήθηκε προκύπτει ότι η ΕΛΑΪΣ – Unilever Hellas προέβη σε κατάχρηση της δεσπόζουσας θέσης περιλαμβάνοντας στις συμβάσεις με το δίκτυό της επιβολή εκπτώσεων στόχου πωλήσεων και επιβολή μη εύλογου όρου συναλλαγής υπό τη μορφή της μη προβολής ανταγωνιστικών προϊόντων. Επίσης, η εταιρεία κατηγορείται ότι προέβη σε κάθετους περιορισμούς του ανταγωνισμού στο δίκτυο διανομής χονδρικής και ειδικότερα σε καθορισμό τιμών μεταπώλησης, με απαγόρευση ενεργητικών και παθητικών πωλήσεων και επιβολής ρήτρας μη άσκησης ανταγωνισμού.

Με άλλα λόγια, η ΕΛΑΪΣ – Unilever Hellas, σύμφωνα με την εισήγηση της Επιτροπής Ανταγωνισμού, παρείχε πρόσθετες εκπτώσεις στους λιανεμπόρους που υπερέβαιναν έναν ορισμένο στόχο πωλήσεων. Τούτο από μόνο του θεωρείται συνήθης πρακτική.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!