Δευτέρα, 24 Ιουνίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Καθημερινή]: Εκτοξεύθηκαν οι πωλήσεις των καταστημάτων τις Κυριακές
[Η Καθημερινή]: Εκτοξεύθηκαν οι πωλήσεις των καταστημάτων τις Κυριακές

[Η Καθημερινή]: Εκτοξεύθηκαν οι πωλήσεις των καταστημάτων τις Κυριακές

Οκταπλάσια ήταν η αύξηση των συναλλαγών με ηλεκτρονικές κάρτες στις περιοχές εκείνες όπου τα καταστήματα είναι ανοιχτά περισσότερες Κυριακές τον χρόνο, σε σχέση με την περίοδο πριν από τη μεταρρύθμιση. Την ίδια ώρα, στις περιοχές αυτές καταγράφεται σημαντική αύξηση του μεριδίου των συναλλαγών που πραγματοποιούνται με κάρτες οι οποίες έχουν εκδοθεί στο εξωτερικό, ένδειξη ότι η κυριακάτικη λειτουργία των καταστημάτων προσελκύει αν μη τι άλλο τους τουρίστες.

Τα παραπάνω στοιχεία περιλαμβάνονται στην έκθεση ενισχυμένης εποπτείας για την ελληνική οικονομία, η οποία δημοσιοποιήθηκε χθες από την Κομισιόν και γίνεται επίκληση μελέτης που πραγματοποίησε τον Ιανουάριο του 2019 το Κέντρο Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών (ΚΕΠΕ). Βεβαίως, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σημειώνει ότι υπήρχαν περιορισμοί σε ό,τι αφορά τη διαθεσιμότητα των στοιχείων, ενώ γενικότερα το 2018 καταγράφηκε ανάκαμψη της οικονομίας.

Ειδικότερα, σύμφωνα με όσα αναφέρονται στην έκθεση, η αύξηση της αξίας των συναλλαγών που έγιναν με κάρτες τις Κυριακές στις περιοχές που επηρεάζονται από το μέτρο (όπως είναι για παράδειγμα ο Δήμος Αθηναίων, εντός των ορίων του οποίου επιτρέπεται η λειτουργία των καταστημάτων όλες τις Κυριακές από τον Μάιο έως τον Οκτώβριο) ήταν 711% την περίοδο 2016-2018. Η συνολική αύξηση των συναλλαγών με ηλεκτρονικές κάρτες στις ίδιες περιοχές ήταν 175%. Και μπορεί, βεβαίως, η πολύ μεγάλη αύξηση να οφείλεται στο γεγονός ότι πρώτα τα καταστήματα δεν ήταν ανοιχτά, αναμφίβολα όμως προκύπτει ότι η αύξηση αυτή δείχνει ότι το μέτρο δεν αφήνει αδιάφορους τους καταναλωτές.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!