Πέμπτη, 16 Αυγούστου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Καθημερινή]: Εκτόξευση της ρατσιστικής βίας στην Ιταλία
[Η Καθημερινή]: Εκτόξευση της ρατσιστικής βίας στην Ιταλία

[Η Καθημερινή]: Εκτόξευση της ρατσιστικής βίας στην Ιταλία

Αντιρατσιστικές οργανώσεις στην Ιταλία προειδοποιούν ότι έχουν αυξηθεί σημαντικά οι επιθέσεις κατά μεταναστών, καθώς τους δύο τελευταίους μήνες από όταν ανέλαβε το υπουργείο Εσωτερικών ο ηγέτης της Λέγκας του Βορρά, Μάριο Σαλβίνι, έχουν καταγραφεί 12 ένοπλες επιθέσεις, δύο δολοφονίες και 33 επεισόδια με ξενοφοβικό κίνητρο.

Πολιτικοί της αντιπολίτευσης κατηγορούν τον Σαλβίνι ότι δημιουργεί κλίμα μίσους μετά τις επιθέσεις, που συνέπεσαν με τη σκλήρυνση της μεταναστευτικής πολιτικής της Ρώμης, η οποία περιλαμβάνει το κλείσιμο των λιμανιών της χώρας για πλοιάρια διάσωσης μεταναστών από ΜΚΟ και την υπόσχεση για απέλαση όσων Ρομά δεν έχουν ιταλική υπηκοότητα.

Σε ένα επεισόδιο, τον Ιούλιο, ένα κορίτσι Ρομά ηλικίας 13 μηνών πυροβολήθηκε στην πλάτη με αεροβόλο. Σε τουλάχιστον δύο πρόσφατες επιθέσεις εναντίον μεταναστών, οι δράστες φέρονται ότι φώναξαν το όνομα του Σαλβίνι. «Η προπαγάνδα γύρω από τις αντιμεταναστευτικές πολιτικές έχει σαφώς συμβάλει στη δημιουργία κλίματος εχθρότητας και στη νομιμοποίηση της ρατσιστικής βίας», σχολίασε στη βρετανική εφημερίδα «Γκάρντιαν» η Γκρασία Ναλέτο, επικεφαλής ένωσης κατά του ρατσιστικού αποκλεισμού. «Βιώνουμε μια επικίνδυνη επιτάχυνση των επεισοδίων βίας εις βάρος μεταναστών», προσέθεσε. Η οργάνωσή της κατέγραψε εννέα ξενοφοβικές επιθέσεις μεταξύ 1ης Ιουνίου και 1ης Αυγούστου 2017, λιγότερο από ένα τρίτο σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο το 2018.

Την Κυριακή ένας Μαροκινός στην Απρίλια, 17 μίλια έξω από τη Ρώμη, ήταν το τελευταίο θύμα ρατσιστικής βίας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!