Σάββατο, 23 Μαρτίου 2019
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
0 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
0 °C 0 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Η Καθημερινή]: Εκτός ελέγχου το «παιχνίδι» με τους κοινοβουλευτικούς θεσμούς
[Η Καθημερινή]: Εκτός ελέγχου το «παιχνίδι» με τους κοινοβουλευτικούς θεσμούς

[Η Καθημερινή]: Εκτός ελέγχου το «παιχνίδι» με τους κοινοβουλευτικούς θεσμούς

Εκτός ελέγχου μοιάζει και είναι, πλέον, το «παιχνίδι» με τους κοινοβουλευτικούς θεσμούς, επίπτωση του οποίου είναι η παραιτέρω απαξίωση της Βουλής.

Η περίπτωση Παπαχριστόπουλου είναι το τελευταίο χρονικά επεισόδιο του σήριαλ: είτε ο ίδιος με διάφορα προσχήματα αναβάλλει την προαναγγελθείσα παραίτησή του, είτε ο πρόεδρός του Π. Καμμένος δίνει παρατάσεις στην εξαγγελθείσα διαγραφή του. Μόλις σήμερα το πρωί μέσω του λογαριασμού του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ γνωστοποίησε ότι δεν ισχύει η χθεσινή -διά δηλώσεών του από τη Βουλή- δέσμευσή του πως θα προχωρήσει στην διαγραφή του «απείθαρχου» βουλευτή, πριν από την έναρξη της συνεδρίασης στην Ολομέλεια. Η πρωινή γνώμη, λοιπόν, του κ. Καμμένου είναι ότι θα τον διαγράψει αφού μιλήσει στη συνεδρίαση για το Πρωτόκολλο ένταξης της Βόρειας Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ. Υπενθυμίζεται ότι στα τέλη της περασμένης εβδομάδας ο εν λόγω βουλευτής έδινε ολιγοήμερη παράταση στην δική του κίνηση (παραίτησης), μετά από παρότρυνση του κ. Ν.Βούτση.

Στο περιθώριο αυτών, το ομαλό της λειτουργίας του Κοινοβουλίου επιβαρύνθηκε και από άλλους παράγοντες, όπως η με μεγάλη καθυστέρηση -δεδομένου του απλού και ξεκάθαρου του θέματος- κατάθεση στο γραφείο του Προέδρου, «γνωμοδότησης» του Επιστημονικού Συμβουλίου, αναφορικά με το ποιά κριτήρια και τις προϋποθέσεις συγκρότησης και λειτουργίας αναγνωρισμένης Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Η γνώμη του Συμβουλίου ζητήθηκε την Δευτέρα και η Εκθεσή της εμφανίζεται να κατατίθεται αργά το απόγευμα της Πέμπτης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!