Δευτέρα, 21 Ιανουαρίου 2019
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
9 °C 2 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
8 °C 3 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Καθημερινή]: Εκτη κατά σειρά συνεδρίαση με πτώση στο Χ.Α.
[Η Καθημερινή]: Εκτη κατά σειρά συνεδρίαση με πτώση στο Χ.Α.

[Η Καθημερινή]: Εκτη κατά σειρά συνεδρίαση με πτώση στο Χ.Α.

Παρά τα ισχυρά κέρδη στις ευρωπαϊκές αγορές και το «εκρηκτικό» άνοιγμα στην Wall Street λόγω του περιορισμού των ανησυχιών γύρω από εμπορικό πόλεμο, το ελληνικό Χρηματιστήριο δεν μπόρεσε να βάλει «στοπ» στο σερί των πτωτικών του συνεδριάσεων και έτσι ο Γενικός Δείκτης υποχώρησε έκτη συνεχόμενη ημέρα. Αν και στο μεγαλύτερο μέρος της συνεδρίασης υπήρχε ανακωχή πωλητών, ωστόσο μία ακόμη φορά οι τελικές δημοπρασίες ήταν αυτές που ξύπνησαν τις «άγριες» διαθέσεις των λίγων χαρτοφυλακίων που κινούνται στο Χ.Α, όπως άλλωστε μαρτυρά και ο… πενιχρός τζίρος που επιμένει, και καθόρισαν το τελικό πρόσημο. Οι τραπεζικές μετοχές δεν ήταν αυτή τη φορά αυτές που μπήκαν στο στόχαστρο των πωλήσεων (με εξαίρεση το – 1,60% της Alpha Bank), καθώς οι πιέσεις στράφηκαν σε άλλους δεικτοβαρείς τίτλους όπως Motor Oil, ΓΕΚ Τέρνα και ΟΠΑΠ.

Ετσι, ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με απώλειες 0,37% στις 635,84 μονάδες, ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης υποχώρησε 0,41%, στις 1.663,18 μονάδες, ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύθηκα κατά 0,66% στις 1.017,11 μονάδες, ο τραπεζικός δείκτης έκλεισε με πτώση 0,44% στις 463,35 μονάδες και ο τζίρος διαμορφώθηκε στα 45,44 εκατ. ευρώ.

Οι προσδοκίες για συνέχιση της συναλλακτικής ευρωστίας σε συνέχεια της αναθεώρησης των δεικτών MSCI δεν εκπληρώθηκαν, όπως σημειώνει ο Δημήτρης Τζάνας, διευθυντής επενδύσεων της Κύκλος ΑΧΕΠΕΥ. Αντιθέτως μάλιστα, επανήλθε η συναλλακτική απαξίωση.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!