Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Η Καθημερινή]: Εκρηξη οργής δικαστών του ΣτΕ
[Η Καθημερινή]: Εκρηξη οργής δικαστών του ΣτΕ

[Η Καθημερινή]: Εκρηξη οργής δικαστών του ΣτΕ

Την έντονη αντίδραση των δικαστών του Συμβουλίου της Επικρατείας προκάλεσαν δηλώσεις και δημοσιεύματα με τα οποία επιχειρήθηκε να προσεγγιστούν με όρους πολιτικής συγκυρίας και πολιτικής αξιολόγησης σημαντικές αποφάσεις του ανωτάτου δικαστηρίου σχετικά με τους νόμους δημοσιονομικής προσαρμογής (μνημόνια), καθώς και το λεγόμενο PSI.

Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι και προκάλεσε την έκρηξη των ανώτατων δικαστών, οι οποίοι μέσω της Ενώσεώς τους εξέδωσαν σκληρή ανακοίνωση-απάντηση, ήταν δημοσιεύματα μερίδας του Τύπου, που αξιοποιώντας δηλώσεις του προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας κ. Νίκου Σακελλαρίου, ενώπιον της τακτικής γενικής συνέλευσης της Ενώσεως Εισαγγελέων, άφηναν υπόνοιες για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες ελήφθησαν οι αποφάσεις του ΣτΕ για τα μνημόνια και το PSI.

Στη συνέλευση των εισαγγελικών λειτουργών, ο πρόεδρος του ανωτάτου δικαστηρίου, αναφερόμενος και σε θέματα που χειρίστηκε κατά καιρούς το Δικαστήριο, είπε μεταξύ άλλων «έχουμε τις ευθύνες μας» και προσέθεσε για «τα μνημόνια και το PSI».

Oι δικαστές του Συμβουλίου της Επικρατείας, με αφορμή τις δηλώσεις αυτές και την επέκταση του θέματος από δημοσιεύματα του Τύπου, αντέδρασαν έντονα εκφράζοντας, όπως τονίζουν στην ανακοίνωση της Ενώσεώς τους, «την έντονη δυσαρέσκειά τους και την πλήρη αποδοκιμασία τους», ενώ έκαναν λόγο για «προσπάθεια υποβάθμισης του κύρους του Δικαστηρίου και των λειτουργών, κάμψης του φρονήματός τους, σπίλωσης της τιμής και της υπόληψής τους και κατά συνέπεια υπονόμευσης της εμπιστοσύνης των πολιτών στον θεσμό».

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!