Δευτέρα, 22 Οκτωβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
19 °C 13 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
19 °C 8 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Καθημερινή]: Εκπτώσεις από την Αγκυρα στη χορήγηση «χρυσής βίζας» σε ξένους επενδυτές
[Η Καθημερινή]: Εκπτώσεις από την Αγκυρα στη χορήγηση «χρυσής βίζας» σε ξένους επενδυτές

[Η Καθημερινή]: Εκπτώσεις από την Αγκυρα στη χορήγηση «χρυσής βίζας» σε ξένους επενδυτές

Σε μια προσπάθεια να προσελκύσει επενδυτές, η Τουρκία μειώνει το ύψος της επένδυσης που απαιτεί για να χορηγήσει τουρκική υπηκοότητα σε ξένους. Την ίδια στιγμή, πάντως, συνεχίζονται οι πιέσεις στην τουρκική λίρα, παρά τη θεαματική αύξηση των επιτοκίων που αποφάσισε η κεντρική τράπεζα την περασμένη εβδομάδα. Σύμφωνα, πάντως, με τον Τούρκο πρόεδρο, η κρίση στη γειτονική χώρα είναι κατασκευασμένη και αποτέλεσμα συντονισμένης επίθεσης από το εξωτερικό.

Δημοσίευμα της Hurriyet αναφέρει ότι αρκεί επένδυση ύψους 500.000 δολαρίων σε μετοχές ή άλλους τουρκικούς τίτλους, ενώ έως τώρα το όριο ήταν 2.000.000 δολάρια. Παράλληλα μειώνεται στις 250.000 δολάρια από το 1 εκατ. δολάρια η αξία της επένδυσης σε ακίνητα με την οποία χορηγείται υπηκοότητα. Σε ό,τι αφορά το ύψος της κατάθεσης σε τράπεζα που εξασφαλίζει τουρκική υπηκοότητα μειώνεται πλέον στις 500.000 δολάρια από τα τρία εκατ. δολάρια που ίσχυε έως τώρα. Το σχετικό προεδρικό διάταγμα μειώνει στις 50 από τις 100 τις θέσεις εργασίας που πρέπει να δημιουργεί ένας ξένος επενδυτής για να πάρει την τουρκική υπηκοότητα.

Η είδηση προκάλεσε ικανοποίηση στις τουρκικές μεσιτικές εταιρείες και στις εταιρείες ακινήτων που στοχεύουν σε πωλήσεις 10 δισ. δολαρίων ετησίως αποκλειστικά σε ξένους. Οπως ανέφερε στη Hurriyet ο Φεγιουλάχ Γετκίν, επικεφαλής της Ενωσης Επενδυτικών Εταιρειών Ακινήτων, από το 2012 έχουν αυξηθεί οι πωλήσεις ακινήτων σε ξένους, φτάνοντας στα 4,6 δισ. δολάρια ετησίως.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!