Πέμπτη, 27 Ιουνίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Η Καθημερινή]: Εκλογική υποχώρηση Τσίπρα βλέπει το ΚΙΝΑΛ
[Η Καθημερινή]: Εκλογική υποχώρηση Τσίπρα βλέπει το ΚΙΝΑΛ

[Η Καθημερινή]: Εκλογική υποχώρηση Τσίπρα βλέπει το ΚΙΝΑΛ

Σε δύο μέτωπα, το ένα με σαφή προσανατολισμό και το δεύτερο με μια εύθραυστη ισορροπία που απαιτεί και προσεκτική διαχείριση, θα κινηθεί το ΚΙΝΑΛ στον δρόμο προς τις εθνικές εκλογές.

Το πρώτο είναι ασφαλώς η μάχη με τον ΣΥΡΙΖΑ για την πρωτοκαθεδρία στην Κεντροαριστερά. Σε αυτό το εγχείρημα, η στρατηγική είναι προφανής: η Χαρ. Τρικούπη θα συνεχίσει να προβάλλεται ως η αυθεντική έκφραση του «μεσαίου» χώρου, εντείνοντας έτι περαιτέρω τη μετωπική επίθεση στην Κουμουνδούρου. Στο ΚΙΝΑΛ υπάρχει η πεποίθηση ότι η βαριά ήττα του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και τα συντροφικά «μαχαιρώματα» που καταγράφονται στο εσωτερικό του θα οδηγήσουν σε ακόμη μεγαλύτερη αποσυσπείρωση στην εκλογική βάση του, από την οποία μπορεί να αποσπάσει σημαντικά οφέλη. Πάντως, σε κάθε περίπτωση, ο στόχος της ανάδειξης σε πρώτη προοδευτική δύναμη δεν είναι απλή υπόθεση. Εκτός των άλλων, ο Αλέξης Τσίπρας, όπως φαίνεται ξεκάθαρα στις τοποθετήσεις του από την Κυριακή και έπειτα, έχοντας ουσιαστικά χάσει τη μάχη της εξουσίας, στρέφει την πλειονότητα των δυνάμεών του στην κατάκτηση του κεντρώου χώρου, διαθέτοντας, παρά την ήττα της Κυριακής, και ένα 23% ως «βάση» εκκίνησης.

Το δεύτερο μέτωπο είναι αυτό «εναντίον της συντήρησης», δηλαδή κατά της αυτοδυναμίας της Ν.Δ. Ηγεσία και στελέχη, ήδη από τις προηγούμενες ημέρες, κάνουν λόγο για «ανάχωμα» απέναντι σε μια αμιγώς δεξιά κυβέρνηση, σε ένα μήνυμα με ξεκάθαρο αποδέκτη το προοδευτικό ακροατήριο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!