Τετάρτη, 26 Ιουνίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Καθημερινή]: Εκλεκτός του Σαλβίνι πήρε πρωινάδικο στην κρατική Rai
[Η Καθημερινή]: Εκλεκτός του Σαλβίνι πήρε πρωινάδικο στην κρατική Rai

[Η Καθημερινή]: Εκλεκτός του Σαλβίνι πήρε πρωινάδικο στην κρατική Rai

ΡΩΜΗ. «Σεισμογράφο» των ισορροπιών στο εσωτερικό της ιταλικής κυβέρνησης χαρακτήρισε η εφημερίδα Repubblica την κρατική ραδιοτηλεόραση της Ιταλίας, με αφορμή την ανάθεση στον βιογράφο του Ματέο Σαλβίνι εκπομπής μεγάλης ακροαματικότητας, λίγες ημέρες μετά τη νίκη της Λέγκας στις ευρωεκλογές. Οι διαμάχες για τον έλεγχο της ραδιοτηλεόρασης τίθενται, ωστόσο, σε δεύτερη μοίρα μπροστά στην τεράστια πρόκληση που αντιμετωπίζει η χώρα με την ενεργοποίηση από τις Βρυξέλλες της διαδικασίας υπερβολικού χρέους.

Η επιστολή με την οποία η Κομισιόν ενημερώνει την Ιταλία ότι θα συστήσει στο συμβούλιο την ενεργοποίηση της διαδικασίας συγκλόνισε τους δύο κυβερνητικούς εταίρους, υποχρεώνοντάς τους σε άρον άρον προσέγγιση. Οι δύο αντιπρόεδροι, Ματέο Σαλβίνι και Λουίτζι ντι Μάιο, που βρίσκονταν επί εβδομάδες στα μαχαίρια και μίλησαν για πρώτη φορά στο τηλέφωνο προχθές, αναμένεται σύντομα να συναντηθούν, ώστε να καθορίσουν τη διαπραγματευτική γραμμή της κυβέρνησης.

Ο Σαλβίνι, που σε μια έξαρση λεονταρισμού είχε υποσχεθεί ότι θα διαπραγματευθεί ο ίδιος με τις Βρυξέλλες, αναγκάστηκε να αποδεχθεί ότι ο ρόλος αυτός ανήκει στον πρωθυπουργό Κόντε και στον υπουργό Οικονομικών Τρία. Εφόσον οι Βρυξέλλες δεχθούν να υπάρξει διαπραγμάτευση με την ιταλική κυβέρνηση και να μην προχωρήσει «ξερά» η διαδικασία, ο Κόντε θα επιχειρήσει να πείσει τις Βρυξέλλες ότι η λήψη διορθωτικών μέτρων θα επιδεινώσει, αντί να βελτιώσει, τα δημόσια οικονομικά.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!