Τρίτη, 23 Απριλίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Η Καθημερινή]: Εγγραφές για δημοτικές κατασκηνώσεις
[Η Καθημερινή]: Εγγραφές για δημοτικές κατασκηνώσεις

[Η Καθημερινή]: Εγγραφές για δημοτικές κατασκηνώσεις

Από τις 8 Απριλίου ξεκινούν οι εγγραφές στις παιδικές εξοχές του Δήμου Αθηναίων στον Αγιο Ανδρέα. Οι κατασκηνωτικές περίοδοι είναι τρεις (26.6-8.7, 11.7-25.7 και 28.7 μέχρι 11.8) και αφορούν παιδιά ηλικίας από 6 έως 15 ετών. Δικαιούχοι για δωρεάν συμμετοχή είναι τα παιδιά δημοτών, κατοίκων και δημοτικών υπαλλήλων του δήμου, ενώ οι εγγραφές θα γίνονται στις 7 δημοτικές κοινότητες από γονείς ή κηδεμόνες, οι οποίοι, εκτός από τα δικαιολογητικά, θα πρέπει να έχουν μαζί τους την αστυνομική τους ταυτότητα. Οι εγγραφές θα ολοκληρωθούν στις 13 Μαΐου.

Δικαίωμα εγγραφής στις κατασκηνωτικές αποστολές έχουν και παιδιά υπηκόων τρίτων χωρών, καθώς και παιδιά γονέων που αιτούνται άσυλο. Στα απαραίτητα δικαιολογητικά που θα πρέπει να υποβληθούν για την εγγραφή αυτών των ομάδων παιδιών είναι, επιπρόσθετα, φωτοτυπία διαβατηρίου γονέα και παιδιού, φωτοτυπία της άδειας παραμονής γονέα παιδιού, καθώς και αντίγραφο του τρίπτυχου αιτούντος ασύλου ή αντίγραφο εγγράφου προ-καταγραφής από την Υπηρεσία Ασύλου.

Οπως επισημαίνεται από τον δήμο, τυχόν κενές θέσεις που θα προκύψουν μετά τις εγγραφές των δικαιούχων, θα διατεθούν σε μη δικαιούχους βάσει κοινωνικών κριτηρίων ή οικονομικής συμμετοχής, ενώ ως προς τον απαιτούμενο ιατρικό έλεγχο για τα παιδιά, μπορεί να γίνει είτε από τον οικογενειακό γιατρό-παιδίατρο είτε και στα κατά τόπους δημοτικά ιατρεία κατόπιν ραντεβού.

Στις κατασκηνώσεις του Αγίου Αντρέα, δικαιούχοι για δωρεάν συμμετοχή είναι και άτομα τρίτης ηλικίας με συμπληρωμένο το 60ό έτος της ηλικίας τους οι οποίοι θα μπορούν να διαμείνουν από τις 27.8 έως τις 16.9.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!