Τετάρτη, 20 Μαρτίου 2019
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
0 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
0 °C 0 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Καθημερινή]: Εγιναν δύο μεγάλα λάθη το 2015, παραδέχθηκε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος
[Η Καθημερινή]: Εγιναν δύο μεγάλα λάθη το 2015, παραδέχθηκε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος

[Η Καθημερινή]: Εγιναν δύο μεγάλα λάθη το 2015, παραδέχθηκε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος

Δύο μεγάλα λάθη του ΣΥΡΙΖΑ, που καταδεικνύουν άγνοια της πραγματικότητας όταν ανέλαβε την εξουσία το 2015, αναγνώρισε χθες ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, μιλώντας στο Paris School of International Affairs, Science Po, στο Παρίσι.

Το πρώτο και μεγαλύτερο, όπως το περιέγραψε απαντώντας σε ερώτηση φοιτητή, ήταν η πεποίθησή του ότι το μεγάλο ύψος του χρέους της χώρας θα αποτελούσε διαπραγματευτικό του όπλο για να συμβιβαστούν οι Ευρωπαίοι. Αποδείχθηκε ότι οι Γερμανοί, και κυρίως ο τότε υπουργός τους των Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, στην πραγματικότητα δεν ήθελαν να φύγει η Ελλάδα από την Ευρωζώνη, επομένως η απειλή του Grexit δεν ίσχυε. Μάλιστα, στο σημείο αυτό κάλυψε τον προκάτοχό του Γιάνη Βαρουφάκη, λέγοντας ότι δεν θα ήταν πολύ διαφορετικά τα πράγματα με άλλον υπουργό.

Το δεύτερο λάθος της κυβέρνησης ήταν η πεποίθησή της ότι θα μπορούσε γρήγορα να καταπολεμήσει τη φοροδιαφυγή και τη διαφθορά. Στην πράξη διαπίστωσε, σύμφωνα με τα λόγια του κ. Τσακαλώτου, ότι οι επιχειρήσεις έχουν καλύτερους δικηγόρους και τρόπους να αποφεύγουν τη φορολογία. Σημειώθηκε βελτίωση, αλλά είναι δύσκολα τα πράγματα, είπε.

«Προσπαθήσαμε, αλλά νικηθήκαμε», είπε εξάλλου απαντώντας σε άλλη ερώτηση για την προσπάθεια διαγραφής του χρέους την ίδια περίοδο. «Μετά, κάναμε τον συμβιβασμό», πρόσθεσε, εξηγώντας ότι αυτό έγινε αφού η κυβέρνηση έλαβε τη διαβεβαίωση ότι στο τέλος του προγράμματος θα υπήρχε ρύθμιση του χρέους, όπως και έγινε.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!