Δευτέρα, 20 Αυγούστου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Η Καθημερινή]: Εγκαινιάζεται μια εικαστική τριλογία
[Η Καθημερινή]: Εγκαινιάζεται μια εικαστική τριλογία

[Η Καθημερινή]: Εγκαινιάζεται μια εικαστική τριλογία

Mε άξονα το τρίπτυχο βιβλία, αναγνώστες και συγγραφείς, το annexM, ο νέος εικαστικός βραχίονας του Μεγάρου Μουσικής, παρουσιάζει την έκθεση «Ο τελευταίος αναγνώστης». Η έκθεση αποτελεί το πρώτο μέρος της τριλογίας «Η άγραφη βιβλιοθήκη», που συμβαδίζει με τη διοργάνωση «Αθήνα 2018 – Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου» και αποτελείται από 15 εγκαταστάσεις βίντεο σε μεγάλες οθόνες που βρίσκονται στον Κήπο του Μεγάρου και στο υπόγειο Project Space με πρόσβαση από την οδό Κόκκαλη.

Στην έκθεση παρουσιάζονται έργα πρωτοπόρων καλλιτεχνών που πειραματίστηκαν από τη δεκαετία του ’80 με το βίντεο, όπως του Αμερικανού Γκάρι Χιλ, νεότερων, όπως της Ισπανίδας Ντόρα Γκαρσία αλλά και των Ελλήνων Κύριλλου Σαρρή και Θοδωρή Προδρομίδη. «Στα σύγχρονα εικαστικά έργα, η ανάγνωση βγαίνει από το δωμάτιο ή το σπουδαστήριο, το πεδίο της ιδιωτικότητας, για να μεταφερθεί στην πόλη και στον δημόσιο χώρο», σημειώνει η επιμελήτρια της έκθεσης και επικεφαλής του annexM, Αννα Καφέτση.

Το δεύτερο μέρος της τριλογίας θα ξεκινήσει τον Νοέμβριο του 2018, ενώ οι εκθέσεις θα ολοκληρωθούν τον Σεπτέμβριο της επόμενης χρονιάς.

​​«Ο τελευταίος αναγνώστης», Κήπος Μεγάρου Μουσικής, από 7 μ.μ., έως 16 Σεπτεμβρίου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!